Kapitán Sharkey přehled
Arthur Conan Doyle
Postava kapitána Sharkeyho zaujímá v díle sira Arthura Conana Doylea velmi zvláštní místo. Romanopisec, který uvedl do světa literatury slavného Sherlocka Holmese a ve Ztraceném světě představil čtenářům profesora Challengera, napsal pro Pearson's Magazine čtyři povídky, které nejenže staví do popředí záporného hrdinu, piráta Johna Sharkeyho, ale zároveň nastiňují obraz doby v té největší syrovosti. Kniha vychází s působivými ilustracemi Jaromíra Vraštila, které jsou v knižním vydání představeny čtenářům poprvé!... celý text
Dobrodružné Povídky Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , Josef VybíralOriginální název:
Dealings of Captain Sharkey and Other Tales of Pirates, 1900
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kapitán Sharkey. Přihlašte se a napište ho.
Štyri poviedky, ktoré spája postava piráta Sharkey. Poviedky sú slušné, pobavia, neurazia. Majú punc staršieho data, najviac sa mi páčila tretia v poradí, tej dám plný počet hviezdičiek.
Arthur Conan Doyle nenapsal pouze slavného Sherlocka Holmese, ale mnoho desítek románů a ještě více povídek. Tato útlá kniha je sestavena ze čtyř povídek, ve kterých se objevuje záporná postava kapitán Sharkey. Povídky jsou krátké s často jednoduchým dějem, ale občas překvapí určitou zápletkou či pointou příběhu. Nejvíc mě však oslovila dobře zpracovaná atmosféra pirátského prostředí. Vydání z roku 2016 je graficky velice povedené, proto i hodnotím 4 hvězdami. Přesto bych knihu doporučil především milovníkům tohoto spisovatele, neboť tento soubor vnímám spíše jako perličku v jeho tvorbě.
Knižní novinky (39. týden)
20.09.2020
Kniha Kapitán Sharkey v seznamech
moře a oceány lodě piráti dobrodružství
Část díla
2010 | Případy Sherlocka Holmese |
1982 | Dobrodružství Sherlocka Holmese |
1971 | Ztracený svět |
1987 | Muž s dýmkou a houslemi |
Dobrá kniha , mohla by být delší.