Imaginární svět přehled
Eva Syřišťová
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Imaginární svět. Přihlašte se a napište ho.
Pro mě výborná knížka nesoucí pozitivní zprávu. Když si vezmu, jaké v době vzniku knihy byly možnosti medikamentózní léčby (sice účinné, ale s řadou nežádoucích účinků), tak je vidět, že psychoterapie může mít obrovský smysl i u těch nejděsivějších diagnóz.
I teoretický úvod byl poučný, ale ty příběhy, navíc psané krásným jazykem, se mě opravdu dotkly. Tím, že se mě téma týká i osobně, dala mi kniha hodně naděje do budoucnosti.
Určitě perfektně poslouží jako skripta, respektive pro studium. Příběhy osob jsou opravdu zajímavé a proto jsem se ke knize několikrát vrátil. Celkově je ale kniha více věnována lidem, kteří se profesně pohybují okolo schizofreniků.
Kniha Imaginární svět v seznamech
1974 | Imaginární svět |
1972 | Normalita osobnosti |
2005 | Puklý čas a smích absolutní vlády |
1991 | Puklý čas |
1985 | Psychoterapia a reedukácia |
4,5 hvězdiček
Nemohu obsah posoudit z hlediska aktuálního stavu poznání o schizofrenii, ale z laického pohledu se jedná o knihu, jejíž stáří prozrazuje jen použití několika zastaralých výrazů (např. d*bil pro osobu se sníženým intelektem). Jde o obdivuhodně psaný text, poetický, poučný, citlivý k lidem s duševním onemocněním. Kazuistiky činí poměrně mnohovrstevnatý obrazotvorný text lépe uchopitelným. Mrzí mě, že jsem už dříve četla knihu Neslibovala jsem ti procházku růžovým sadem. Číst tyto dvě knihy v návaznosti na sebe by mohl být ještě intenzivnější zážitek.