Indiáni: Praobyvatelé Severní Ameriky přehled
Thomas Jeier
Přehledná encyklopedie INDIÁNI sleduje dějiny původních obyvatel Ameriky v uplynulých pěti staletích z pohledu „bílého muže“. Kniha přibližuje tradice a současnost 29 nejznámějších kmenů v 8 tematických oddílech. Autorovi se daří postihnout kmenové zvláštnosti, odrážející především přírodní podmínky jejich životního prostoru, a zároveň sleduje i soužití domorodých obyvatel s expandujícími bělochy. V jednotlivých kmenových portrétech přibližuje autor nejen indiánský lov a válčení, představu o řádu světa či rituály všedního i slavnostního dne kmenů, ale i jejich výhled do budoucna.... celý text
Literatura naučná Historie Encyklopedie
Vydáno: 2013 , Knižní klubOriginální název:
Das grosse Buch der Indianer: Die Ureinwohner Nordamerikas, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Indiáni: Praobyvatelé Severní Ameriky. Přihlašte se a napište ho.
Já osobně jsem velmi spokojen. S textem jsem neměl problém a oceňuji velké množství zajímavých fotografií, které jsem doposud nikde jinde neviděl. Dávám plný počet.
Mně osobně při čtení nevyhovuje ten dvousloupcový formát. Věty jsou velmi složité, plné faktů, a daný sloupec je rozkrajuje na někdy i pět částí. Čte se to poněkud těžce. Nicméně jinak je to nádherný a dramatický výlet do indiánského světa plný informací, které jsem před tím vůbec neměla.
Kniha Indiáni: Praobyvatelé Severní Ameriky v seznamech
Indiáni etnografie, národopis Severní Amerika dějiny národů a států
2013 | Indiáni: Praobyvatelé Severní Ameriky |
2002 | Šepot koní - Nejkrásnější příběhy o koních |
2015 | Divoký západ: Průkopnická doba Ameriky |
2001 | Jízdenka do Říma |
1999 | Příběh z internetu |
Velice krásná kniha, na křídovém papíře, kdo má rád méně textů a plno fotografií, vřele doporučuji.