Indiánské příběhy přehled
Vladimír Hulpach
Úryvky z dobrodružných románů - napínavá četba, zobrazující v chronologickém průřezu dějinné události v Severní Americe v průběhu 18. a 19.století sestavené Vladimírem Hulpachem. Ilustroval Zdeněk Burian. 1. vydání.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Indiánské příběhy. Přihlašte se a napište ho.
Taková pěkná netradiční "čítanka" s vynikajícími ilustracemi Zdeňka Buriana a pro mne návrat do doby mého dětství.
takže první moje kniha roku 2022 budou Indiánské příběhy ...natrefila jsem na ni zde na DK a nalezla div se světe - v knihobudce.
Co si budeme povídat - hodocení knihy hodně táhnou nádherné Burianovy ilustrace. Vlastně kvůli nim jsem po knížce toužila...k jednotlivým povídkám - Posledního mohykána znám, a pasáž.. která byla vybrána do této knížky mě až tak neoslovila.
Rovněž znám Ducha Llana Estacada a ta mě naopak zavedla zpět do dětství a ráda jsem si všechny hrdiny Bloody Foxem počínaje, massa Bobem konče, připoměla.
Ostatní jsem nečetla...nejvíc mě oslovila asi Dakota v ohni, popisující bitvu u Little Bighornu.
Sbírka není špatná, může čtenáře navnadit na přečtení originálů v plném rozsahu. A nebo také ne - třeba Poslední náčelník mě nezaujal vůbec ...ale třeba autorovi křivdím - jak tak koukám na hodnocení celých původních románů zde na DK, zrovna zmíněný Poslední náčelník ze souboje s Dakotou vychází jako jednoznačný vítěz ;)
takže celkově obsah na 3* a bonusová 4* za ilustrace !
a zřejmě nechám v knihovničce ke kochání se a snění :) díky za návrat do dětství !!!
Kniha Indiánské příběhy v seznamech
2003 | Indiánské pohádky |
1970 | Meč a píseň |
1974 | Návrat opeřeného hada |
1985 | Ossianův návrat – Keltské mýty a báje |
Co na tuto knihu říct. ,, Indiánky nějak nemusím, zato kniha má jedno plus - ilustrátora Zdeňka Buriana.