Indiánův nugget přehled

Indiánův nugget
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144303/bmid_indianuv-nugget-65cc05d33c7e7.jpg 4 4 4

Příběh o statečnosti mladého chlapce, je výstižným názvem velkých dobrodružství, která prožil odvážný a bystrý Daw Parker. Neproniknutelné lesy a dravé řeky, vraždy se neštítící zločinci a kanadská jízdní policie, divoká zvěř, starý indiánský náčelník a zlatá bonanza. To vše jej čekalo na jeho cestě...

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Toužimský & Moravec
Originální název:

The Indian nugget , 1931


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Indiánův nugget. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Kakho-Oto
24.06.2024 3 z 5

Navzdory čtivosti spíše jen průměrný dobrodružný příběh. V dětském věku bych určitě hodnotil příznivěji, nyní uděluji slušné tři hvězdičky. Na druhé straně je určitě škoda, že dnešní děti už podobnou literaturu nečtou vůbec, nebo jen zcela výjimečně.

minirock
17.08.2023 4 z 5

V knize je všechno o čem jsem jako malý kluk snil a toužil jednou poznat. Divoká kanadská příroda, mladý hoch s odvážným strýcem-zálesákem, dva padouši kteří se nezdráhají kvůli zlatu i vraždit, indiáni střežící svůj ohromný zlatý poklad. Prostě napínavá dobrodružná kniha u které jsem opět litoval že jsem se k ní nedostal před takovými padesáti lety. Ale nevadí, i tak jsem si ji užil.


Turlogh
01.08.2020 4 z 5

Znamenitě napsaná kniha z Kanadské divočiny. Hlavní hrdina, mladík Daw Parker, zažívá nebezpečné dobrodružství uprostřed lesů a divokých řek. Tento mladý skaut a zálesák si však dokáže poradit a nezastaví ho ani nebezpeční zločinci, nad kterými nakonec vykoná ortel Manitou a starý indiánský náčelník kmene Odžibvejů. Opravdu výborný dobrodružný román pro mládež, mohu jen doporučit! a je mi líto, že jsem ho nečetl již před čtyřiceti lety, to by pak bylo jasných pět hvězd! howgh.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Indiánův nugget v seznamech

v Přečtených8x
v Knihotéce4x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

Zdeněk Burian, 1905-1981

Autorovy knížky

Julius King
kanadská
1939  75%Indiánův nugget