Informační věda a knihovnictví: Výkladový slovník české terminologie z oblasti informační vědy a knihovnictví přehled
Miroslav Ressler
Výkladový slovník české terminologie z oblasti informační vědy a knihovnictví je určen studentům a pracovníkům z oboru informačních věd a knihovnictví, zájemcům z příbuzných oborů, ale též široké odborné veřejnosti. Má sloužit jako pomůcka pro četbu i vytváření odborných textů a pro zpřesnění komunikace v knihovnické praxi a v celém spektru informačních věd. Tištěná publikace obsahuje 1 460 pojmů. Je výběrem z České terminologické databáze z oblasti knihovnictví a informačních věd, v níž je v přibližně 2 800 heslech zpracováno přes 4 300 termínů. V tištěné příručce byl výběr zúžen na samotné jádro oboru. Příručka je vydávána spolu s kompaktním diskem, který obsahuje hesla v plném rozsahu databáze. Česká terminologická databáze z oblasti knihovnictví a informačních věd obdržela Cenu Infora za rok 2003. ... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Informační věda a knihovnictví: Výkladový slovník české terminologie z oblasti informační vědy a knihovnictví. Přihlašte se a napište ho.
Zatím zde není žádný komentář.
Kniha Informační věda a knihovnictví: Výkladový slovník české terminologie z oblasti informační vědy a knihovnictví v seznamech
slovníky knihovnictví výkladové slovníky
2006 | Informační věda a knihovnictví: Výkladový slovník české terminologie z oblasti informační vědy a knihovnictví |
2001 | Virtuální realita a knihovny |
1993 | Snadno a rychle - Větné členy a druhy vět v českém jazyce |