Vláda rudého meče přehled
Piers Anthony
Inkarnace Nesmrtelnosti série
Mym byl oddaný syn, ale jeho otec Rádža příliš často zasahoval do výběru jeho životních lásek. Raději než by se ženil bez lásky chopil se rudého meče, symbolu postu vtělení války.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vláda rudého meče. Přihlašte se a napište ho.
Zatímco předchozí kniha málem překonala první díl, tahle byla zatím nejslabší z celé pentalogie. V knize se totiž opakují všechny nedostatky z předešlých knih. Na jednu stranu je neuvěřitelné co vše dokázal Piers vytěžit z nápadu souboje nesmrtelných Vtělení proti Satanovi, ale v tomto pokračování se to již začlo trochu zajídat. Možná není dobré číst knihy této série hned za sebou. Přecejen na sebe navazují jen velmi volně, ikdyž se děj různě proplétá a ve všech knihách vystupují stejné hlavní postavy.
V knize se sice objevují další originální nápady, ale nyní ne a ne propadnout ději, jak se to vždy stalo u předchozích knih. Piers i přes chabé začátky vždy nějak dokázal zaujmout, ale jesli jsem zde už nedokázal překousnout příliš zjevnou vykonstruovanost? Nevím. Děj sice hezky ubíhá. Sem tam se objeví nějaká úsměvná situace, ale něco tomu chybí. Naštěstí je to pořád obstojně zábavné a obávám se, že něco podobného bude asi sotva existovat.
Ohledně zpracovnání je to však bída. Zhruba od poloviny knihy se objevuje spousta překlepů a v poslední třetině špatně přeložené věty, které dokonce někdy nedávají smysl. A v závěru knihy chybí zhruba půl strany. To zabolelo. :(
Naštěstí byla kniha přiměřeně krátká. Kdyby obsahovala více vaty bylo by hodnocení ještě horší. Ale i tak hezkých 75%
Kniha Vláda rudého meče v seznamech
1994 | Na bledém oři |
1995 | Dvojí nekonečno |
1991 | Záblesk paměti |
2000 | Chameleon a zaklínadlo |
1995 | Ve skleněných hodinách |
Tento díl mi nepřišel tak poutavý jako první či třetí. Čím více mám z této série přečteno, tím více mi každý díl připadá stejný...Láska - převtělení - boj se satanem - vítězství.