Inovovati budeš: Jak izraelská vynalézavost pomáhá k nápravě světa přehled
Avi Joreš (p)
![Inovovati budeš: Jak izraelská vynalézavost pomáhá k nápravě světa Inovovati budeš: Jak izraelská vynalézavost pomáhá k nápravě světa](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409373/bmid_inovovati-budes-jak-izraelska-vynal-YYj-409373.jpg?v=1556564583)
Kniha Inovovati budeš, bestseller přeložený do 27 jazyků, přináší poutavé příběhy zázračných izraelských inovací, které pomáhají měnit život stovkám milionům lidí po celé planetě. Sytí hladové, léčí nemocné, chrání bezbranné a dokáží přetvořit poušť v kvetoucí zahradu. Po světových bestsellerech Start-up nation a Budiž voda přichází kniha, která izraelské inovativní úspěchy završuje. A jde mnohem dál: je jakýmsi best of inovací a vynálezů, které tato země dala světu. Lékařské využívání marihuany, robotické vyšetření páteře, vysoce účinná ochrana kybernetického prostoru, zbrusu nový způsob zemědělského zavlažování, přelom ve využívání sluneční energie, jedinečný protiraketový systém, pilulka s kamerou pro vyšetření střev… To jsou jen některé z inovací, které vznikly v Izraeli. Proč se právě tato malá země uprostřed neklidného regionu stala lídrem globálních inovací? Může za to neustálá potřeba zdokonalovat se a snaha být o krok či dva před svými nepřátelsky naladěnými sousedy? Nebo je v tom něco víc, něco specificky židovského, co nutí měnit svět k lepšímu? Ponořte se do světa inovací, fantazie, odhodlání a houževnatosti. Zjistíte, že řada věcí, která vám přijde jako běžná součást vašeho života, má své kořeny v Izraeli.... celý text
Literatura naučná Věda
Vydáno: 2019 , ZeďOriginální název:
Thou Shalt Innovate: How Israeli Ingenuity Repairs the World, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Inovovati budeš: Jak izraelská vynalézavost pomáhá k nápravě světa. Přihlašte se a napište ho.
![terinkha terinkha](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/180208/m_180208-eGM.jpg?v=1513590112)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Po přečtení předchozích komentářů s nimi nemůžu nesouhlasit, ale moje hodnocení bude o trochu lepší.
S ohledem na to, jakým balastem si Izrael po dlouhé roky prochází, je fakt neuvěřitelné, co všechno z téhle malé země dokáže vzejít.
A myslím si, že je fajn udělat si představu o tom, kde všude se můžeme potkat s nějakým izraelským life hackem ;-)
Navíc, tohle je mnohem příjemnější čtení než katastrofickej idnes :-D
![K.O. K.O.](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/297061/m_k-o.jpg?v=1726329548)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Pěkný souhrn izraelských vynálezců. Na Izraelcích obdivuju jejich neutuchající vytrvalost o zachování svého rodu i o hledání řešení a možností, jak pomoct sobě i jak pomoct okolnímu světu usnadnit a zlepšit životy. Taky dávám palec nahoru jejich předvídatelnosti, byli vždy o krok napřed. Je fakt, že mnohdy jsem měla pocit, že je tam té národní pýchy až příliš. Jinak dobré čtivo.
Kniha Inovovati budeš: Jak izraelská vynalézavost pomáhá k nápravě světa v seznamech
v Mé knihovně | 13x |
Autorovy knížky
2019 | ![]() |
Čtenář by mohl snadno získat dojem, že nač izraelský člověk sáhne, tak za pomoci chucpe dokáže. Tak to není, vývoj trval mnoho let, v případě "trávy" už od šedesátých. Počítám, že i u nás došlo za mnoho let také k významným objevům, které vzešly z vize, vůle a vytrvalosti, ale pochválit se neumíme. Přestože mi styl knihy moc nesedl, vnímám nejen tuto knihu, ale také Start-Up Nation či Budiž voda jako dobře zabalený sumář úspěchů, na který mohou být Izraelci náležitě pyšní a současně je stravitelnou prezentací těchto úspěchů pro celý svět pro lákání investorů pro další zajímavé projekty.