Chladnokrevně přehled
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová série
Chladné londýnské ráno. Velký kufr, který vyplavila Temže. Detektiv šéfinspektor Erika Fosterová a její kolegyně Mossová už tuší, že je uvnitř nečeká příjemné překvapení… Ale na to, co doopravdy najdou uvnitř, když se jim zrezivělý kufr podaří na několikátý pokus otevřít, nemůže být nikdo nikdy připraven… Byť to není poprvé, co detektiv šéfinspektor Erika Fosterová čelí brutální vraždě, kufr s rozřezaným tělem mladého muže vyplavený na břeh Temže ji šokuje. O dva týdny dříve bylo navíc nalezeno v podobném kufru tělo mladé ženy. Je to jen náhoda, nebo se Erika a její tým budou muset znovu postavit sériovému vrahovi? Co obě oběti spojuje? A co další případy, které se sice staly v jiném okresu a za jiných okolností? Mohou se i u nich najít nějaké styčné body s případem těl v kufrech? Zločin si navíc, jak známo, nevybírá dovolenou a Erika se zaplete do paralelního případu. Robert Bryndza opět splétá a rozplétá mnohovrstevný příběh ve více rovinách a vede nitky ke konci, jenž čtenáře tentokrát možná tolik nešokuje, ale rozhodně vybudí silné emoce. A znovu nechá každého, aby si sám odpověděl na otázky, co znamená láska až za hrob, pro co jsou lidé ochotní riskovat nebo kvůli čemu zrazují své přátele.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2018 , CosmopolisOriginální název:
Cold Blood, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chladnokrevně. Přihlašte se a napište ho.
81%
Možný spoiler!
..Max otočil kámen, který držela v dlaních. "Zvedni ho vysoko a rychle švihni. Je to červ, který to o sobě ví a který se pokusil všechno skončit. Nino, neber mu to. Buď dobrý člověk. Stůj vysoko jako já. Vysoko nad bezvýznamnými pravidly. Zabij ho. ZABIJ HO!"
Nina se najednou vzepjala a kámen zvedla do vzduchu. Praštila s ním muže do obličeje...
__________________________________________________________________________
A tohle mě rozesmálo:
..."Takže už budete mluvit?"
"Do prdele, a co asi teď dělám? Pusa se mi pohybuje, vychází z ní zvuk..."
_______________________________________________________________________________
Přečetla jsem si znovu další parádní díl s Erikou.
Temže vyplaví kufr s rozřezaným tělem s obličejem rozmláceným k nepoznání, zanedlouho je tady další kufr a způsob nakládání s obětí ukazuje na stejného vraha. Ale tím výčet mrtvých nekončí.
Mezi kapitolami, kdy Erika pátrá s týmem po vrazích muže a ženy v kufru a dalších jsou kapitoly o Maxovi a Nině, která je do něho zamilovaná. Max je sociopat, hodně se na něm podepsalo jeho dětství, ale rozhodně ho neomlouvám, a Nina se postupně dostává úplně pod jeho vliv.
A další závažná informace - Eriku podrazí její kolega, je napadena a málem nepřežije.
Doporučuji!
Další skvělí případ simpaticke šéfinspektorky Eriky Forestrove od autora Roberta, Brynzy. Tentokrát patra po pachatelich brutálních vražd. K mne opět bavila rad si přečtu další skvěly případ od autora.
50 nejčtenějších knih minulého roku (2019)
27.02.2020
10 nejprodávanějších eknih (leden)
04.02.2019
10 právě čtených knih podle uživatelů (leden)
15.01.2019
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Chladnokrevně v seznamech
v Přečtených | 4 398x |
v Mé knihovně | 871x |
vraždy detektivní a krimi romány pro ženy napětí brutalita psychopati, sociopati krvavé obětiAutorovy další knížky
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Tahle kniha byla stejně bravurní jako Do posledního dechu. Proč jsem tak dlouho otálela se čtením této série ???????