Invaze přehled

Invaze
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414403/bmid_invaze-rG9-414403.jpg 4 42 42

Britové bojují s Římany do poslední kapky krve... V roce 44 našeho letopočtu Británie ještě zdaleka není poklidnou římskou provincií. Na trůn kmene Durotrigů se s podporou císaře Claudia vrací domorodý král Trenagasus, ale naděje na mír, na konec nenávisti zdejších kmenů vůči Římu a smíření se s římskou nadvládou je stále v nedohlednu. Optio Horatius Figulus, který Trenagasa doprovází a střeží, má boj v krvi. Jeho charakter a schopnosti však procházejí těžkou zkouškou, zejména když je vyslán na misi hluboko do nepřátelského území. Protože je sám keltského původu, rozumí místním domorodcům. Ví, že i v situaci, kdy byli na hlavu poraženi a druidové vyhnáni z dobytých pevností, Britové raději zemřou, než by se vzdali. Legionáře Figula už čtenáři znají z velmi úspěšné série románů Simona Scarrowa o pestrých osudech prefekta Catona a centuriona Macrona; v této knize se poprvé stal hlavním hrdinou.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: ekniha , BB art

Invader, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Invaze. Přihlašte se a napište ho.

lampernaqui
21.04.2022 4 z 5

S Figulem jsme se již v hlavních příbězích Cata a Macrona setkali (tak to tedy prý je, ale já už si ho nevybavuji, jenže čtu s dlouhodobým odstupem) a díky jeho novému příběhu jsme se mohli vrátit zase na starý Albion. Kmenové války pokračují, druidi nadále burcují válečníky, aby proklatý Řím konečně vypudili ze země a aby toho nebylo málo, tak i římských jednotkách to není nejlepší. Zrádcové mohou být všude. Figulus se tedy pouští do boje s krvavým kultem a jako vždy nic nejde podle plánu. Samozřejmě zde nalezneme hromadu náhod a štěstí, ale s tím už tak nějak počítám. Tahle literatura má hlavně bavit. Proti hlavnímu hrdinovi nic nemám a proto jsem si užil Invazi stejně jako příběhy z hlavní série.

kalache
31.08.2021 4 z 5

...Figulus je reinkarnace agenta 007...

petr_
12.10.2020 3 z 5

V podstatě příběh opakuje to co bylo v předešlých dílech, střídavé úspěchy a neúspěchy při akcích římanů. K tomu špion, který informuje o každém hnutí i to už tady bylo vč. jeho odhalení.
Trochu mi to připomíná ten vtip ze SNP:
"Les dobyli němci, ty pak vyhnali partyzáni, znovu ho dobyli němci a pak přišel hajný a vyhnal partyzány i němce z lesa".
Příběh byl dlouhý a nudný, silou vůle jsem se přinutil ho dočíst.

Knižní novinky (26. týden)

23.06.2019

Kniha Invaze v seznamech