Vysílání přehled

Vysílání
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409242/mid_vysilani-a1y-409242.jpg 3 8 8

Invazní kroniky série

1. díl >

Od přední světové autorky bestsellerů přichází dlouho očekávaná sci-fi série. Když SETI konečně zachytí signál od mimozemské civilizace, co se stane dál? Třináctiletý chlapec umírající na vzácnou mozkovou chorobu je jediný, kdo slyší signál z vnějšího vesmíru. Dokonce mu rozumí. SETI potvrzuje, že je signál skutečný. Co nám sděluje? Jak zareaguje svět? A hlavně: blíží se vetřelci?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vysílání. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

Smolař
28.09.2020 1 z 5

To je tak, když někdo seká knížky, jak Baťa cvičky... no dostal jsem se k tomu tak, že to bylo zadarmo na Gůgl knížkách a já zrovna přemejšlel co budu číst. A nutno říci, že i zadarmo to bylo drahý. To jsem si zas uplet na sebe bič.
K obsahu - máme tu třináctiletýho kluka, co je zabouchlej do svojí kamarádky (autorka se může snažit jak chce, ale to prostě neokecá), podle nálady autorky někdy rychlejc - někdy pomalu umírá, příjmá do řepy na hulváta signály z vesmíru a do toho řeší konflikty světových mocností tim, že někoho zatahá za bundu a řekne mu, že to, co dělá je špatný. Fajn... možná v jinym vesmíru, ale v tom mym to nefunguje. A jak tak děj plyne (to je jediný plus - čte se to fakt rychle), najednou jsem na konci a zjišťuju, že se neuzavřela prakticky žádná nosná otázka a místo toho je tu jen cliffhanger jako kráva... což je mi prakticky jedno, protože moje penízky dostanou jiní autoři. O vývoji postav prakticky nemůže bejt řeč. Takže asi tak.
Jedno slovo tuhle věc dokonale vystihuje - naivita. A na tý se to celý veze. Jo, pokud je vám dvanáct a míň, tak je to určitě super čtení. Strašně mi to totiž připomíná takový ty emerický filmy z osmý dekády, kdy puberťák jde zachránit svět a tváří se u toho děsně důležitě.
Ještě jednou, pokud jste dítě, nebo máte jednu mozkovou buňku, tak si přidejte tři hvězdy k dobru. Ale štítky thriller a sci-fi jsou mimo mísu. Zejména sci-fi je facka do tváří seriózních autorů.

Lostindream
01.12.2019 1 z 5

Místy až příliš naivní, místy až příliš geniální vzhledem k věku hlavního hrdiny. Asi bych se nezlobil, kdyby byl jeho věk trochu starší (19-20?) a nemuselo se řešit tolik oklik (řízení vozidel, ovládání moderní techniky apod.), jak takové situace vyřešit. Do toho sledujeme jeho naivní rozhodování a dětské přemýšlení o vztazích („...s Lunou jsme jen kamarádi...“). Celá kniha je víceméně spíše o vztazích hlavního hrdiny, kde se na pozadí odehrává nějaké sci-fi.

Nicméně, i tak se jedná o celkem nadprůměrně čtivou knihu, přeskočíme-li některé naivně napsané pasáže, má ke konci vcelku zajímavý zvrat a konec nutí čtenáře se pustit do pokračování. Styl psaní je celkem fajn, kniha se četla docela rychle a bez problémů.

Nehledáte-li skutečně sci-fi a stačí vám několik sci-fi prvků na pozadí příběhu o 13letém, smrtelně nemocném klukovi, nebudete zklamáni.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vysílání v seznamech

v Přečtených10x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit2x