Doktore, fofrem, jde o život! přehled

Doktore, fofrem, jde o život!
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172005/doktore-fofrem-jde-o-zivot-172005.jpg 4 545 545

Irish Country série

1. díl >

Barry, čerstvý majitel univerzitního diplomu, získal první zaměstnání... nic zlého přitom netuše. Bude asistentem praktického lékaře v Ballybucklebo! Tuhle vesničku málem nenajde na mapě, ale na místě zjistí, že nechce žít nikde jinde než tady – v srdci smaragdových kopců a údolí severního Irska. Pak se však poprvé setká se svým šéfem, doktorem Fingalem O´Reillym. Tenhle starší muž, jehož základním ponaučením je „nikdy pacientům nedovol, aby ti přerostli přes hlavu!“, má velmi svérázné metody. Je prchlivý O´Reilly šarlatán prvního řádu, anebo naopak ten nejlepší učitel, od kterého Barry získá mnohem víc, než se kdy naučil na fakultě? Ať už tohle dopadne jak chce, po seznámení s O´Reillyho pacienty – mezi nimiž se najdou opravdu rázovité figurky – je mu jasné, že minimálně o životě, a nejspíš i o lásce se tady dozví víc, než kdy doufal.... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , Leda , Rozmluvy

An Irish Country Doctor, 2004

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Doktore, fofrem, jde o život!. Přihlašte se a napište ho.

Sigurd_Lesandi
01.09.2024 3 z 5

Pokud vás někdy zajímalo, jak by vypadal hybrid Ordinace a Ulice, tak jste tu správně.
Myslím, že slovo sitkom je tu opravdu výstižné. Sympatické postavy na pozadí irského venkova mě bavili, ale narovinu, kniha je opravdu pomalá. Jako audiokniha je k domácím pracím skvělá, ale kdybych ji četl, tak si popravdě myslím, že by se mi překousávala horko těžko.
Jedna věc, která mi ke konci neskutečně vadila, bylo neustálé zapojování random básní, úryvků z klasik apod. Občas by to nevadilo, ale tady to bylo co dvě strany, a mně to připadalo jen tak, že se autor nutně potřeboval pochlubit, kolik toho sám ví. Zrovna u tak pomalého děje ho není nutné ještě víc prodlužovat.
Celkově to je příjemné pohodové čtení na léto, ale nic hlubšího bych od toho nečekal. Jsem rád, že jsem si to poslechl, ale do dalších dílů zatím nemám potřebu jít.

evik2710
01.09.2024 2 z 5

Zajímavá humorná kniha ale četla jsem ji dlouho irský humor se mi líbí

harena
26.07.2024 4 z 5

Příjemné a humorné čtení, které nezklamalo očekávání. Příhody z lékařského prostředí se odehrávají na irském venkově, od svérázného doktora Fingala se dozvíme mimo jiné i mnoho životních moudrostí. Pěkná oddechovka, podívám se po dalších dílech.

Kniha Doktore, fofrem, jde o život! v seznamech