Iron Maiden - Kompletní příběh přehled
kolektiv autorů
![Iron Maiden - Kompletní příběh Iron Maiden - Kompletní příběh](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486412/iron-maiden-kompletni-pribehrnT07U-L1U-.jpg?v=1639812357)
Začalo to v obýváku jednoho domu ve Východním Londýně a konec je stále v nedohlednu. Příběh Iron Maiden je od začátku až do dnešních dnů prosycen odhodláním baskytaristy a zakladatele skupiny Steva Harrise jít vlastní cestou a dělat hudbu svého srdce bez jakýchkoli kompromisů. Díky tomu skupina přežila všechny personální veletoče a z každé krize vyšla silnější a odhodlanější. Za ta léta se v kapele udál nespočet silných příběhů. Příchod zpěváka Bruce Dickinsona je dostal na vrchol, jeho odchod o dvanáct let později zase Iron Maiden uvrhl do období nejistoty. Bubeník Clive Burr prohrál svůj boj s roztroušenou sklerózou, frontman Dickinson naopak v tom svém s rakovinou jazyka zvítězil. Nebo slavný reunion, když se do kapely koncem tisíciletí vrátili dva její „ztracení synové“… Heavy metal je tu s námi už déle než čtyřicet let a Iron Maiden byli od počátku u toho. Sledovali jsme jejich příběh od prvních koncertů v zaplivaných londýnských putykách až na ta největší pódia, mezi nimiž se dnes přesouvají soukromým tryskáčem. Ze členů kapely se přesto nestaly zpovykané primadony – ve svém jádru jsou to pořád ti stejní nadšenci, toužící rozdávat radost z hudby všem svým fanouškům. Z Iron Maiden, reprezentovaných nepřehlédnutelnou figurkou „zombíka“ Eddieho, se stal celoplanetární fenomén. Druhou takovou v metalovém vesmíru nenajdete.... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry Hudba a zpěv
Vydáno: 2021 , Extra PublishingOriginální název:
Iron Maiden, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Iron Maiden - Kompletní příběh. Přihlašte se a napište ho.
![Janizoun Janizoun](https://www.databazeknih.cz/img/users/39_/393359/m_nuozinaj.jpg?v=1734890468)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Iron Maiden, britská heavymetalová skupina, která vznikla v Londýně, když mi byl jeden rok, takže dobrý ročník :)) a zpívá jí to a hraje stále, jako mně :)), což rozhodně máme hodně společného, by si určitě zasloužila vázanou knihu s větším obsahem, ale jako fanynka této skupiny, jsem vděčná, že mám aspoň toto vydání s příběhem uvnitř.
Příběh této skupiny, její vznik, příběhy členů, mnoho fotografií a informací, to všechno v tomto vydání najdete. A páč ty kluky prostě "žeru", dávám tomuto "bookazinu" o Iron Maiden plný počet hvězd.
![HloupýHonza HloupýHonza](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/322641/m_hloupyhonza-3ta.png?v=1630591083)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Pro mě jako velkého fanouška této kapely naprostá nutnost. Překvapilo mě, jak čtivě je to zpracované a jakou to má dobrou informační hodnotu. Také je vybraná skvělá grafika s fotografiemi, což je příjemný bonus ke čtení. Úplně mě to navnadilo na letošní koncert v květnu, na který se těším, jak malé dítě!
Kniha Iron Maiden - Kompletní příběh v seznamech
v Mé knihovně | 19x |
Tak tohle je přesně publikace pro fanoušky heavy metalu a pochopitelně a hlavně pro fanoušky této fantastické kapely. Jejich počátky vzniku v Londýně, kdy Steve Harris založil tehdy neznámou kapelu, která se vyšvihla mezi legendy heavy metalu. Z počátku dělala předskokana další mé oblíbené kapele Judas Priest a poté již následovala defacto každý rok světová turné, kdy např. jedno z nich trvalo od srpna 1984 až po červenec 1985 a sehráli neuvěřitelných 192 koncertů. Profily všech členů, kteří prošli touto kapelou, proč a z jakého důvody skončili, ale hlavně jak vznikaly jejich fenomenální alba a kdo z členů se podílel na jakých písních. Najde zde i rozhovory s jednotlivými členy ať už Davem Murrayem, Adrianem Smithem, Nico McBrainem, Janickem Gersem, duší kapely Stevem Harrisem, ale hlavně pro mě nejoblíbenějším Brucem Dickinsonem. Tuhle skupinu jsem začal poslouchat na konci osmdesátých let a vryla se mi pod kůži a mám jí rád dodnes a po dočtení tohoto dílka si prostě musím jít pustit Fear of the dark