Istanbulské memento přehled

Istanbulské memento
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227613/mid_istanbulske-memento-227613.jpg 4 27 27

U nohou Atatürkovy sochy v Istanbulu je objeven zavražděný muž. Oběť má podříznutý krk, její tělo je naaranžované do tvaru šipky a v ruce má starověkou minci… V knize Istanbulské memento nás Ahmet Ümit bere na strhující cestu současným i dávným Istanbulem. Když se vrchní komisař Nevzat Akman a jeho tým snaží v ulicích Istanbulu vypátrat vraha, nepotýkají se pouze s městem postiženým procesem modernizace, ale zažijí také cestu časem. Když je nalezeno další tělo, Akman zjišťuje, že mají co do činění s vrahem, který věří, že má historické poslání. Pachatel zanechává těla a indicie odkazující až do starověku na místech, jež připomínají sedm významných vládců Istanbulu, a tím se snaží zanechat zprávu. Čtenáře pohltí vyšetřování plné zvratů, děsivých postav a temných prostředí a zároveň se vydává na velkolepou a poučnou cesty do historie jednoho z nejuhrančivějších měst světa. Kriminální thriller Ahmeta Ümita ze série o detektivu Nevzatu Akmanovi si nás získá ustaraným a neuvěřitelně poctivým antihrdinou, potýkajícím se se svou minulostí, stejně jako s korupcí instituce, jejíž je součástí, a silami, které se snaží změnit tvář Istanbulu, aby uspokojily svou chamtivost po penězích a moci.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Istanbulské memento. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (5)

Lolila
12.02.2024 5 z 5

K tejto knihe som sa dostala úplnou náhodou. Príbeh ma zaujal od prvých stránok. Nie je to detektívka v severskom štýle:-), ale je napínavá a prekvapí. Prostredníctvom detektívneho príbehu spisovateľ ukazuje rozsiahlu históriu mesta, jeho najkrajších pamiatok, atmosféru, ale zároveň poukazuje aj na to ako túžba po zisku vie tieto krásne miesta totálne zničiť. Tých, ktorí máte radi históriu, určite zaujme.

Pernice
07.03.2020 3 z 5

K přečtení mě zlákala anotace, slibující napínavý detektivní příběh, propojený s dějinami Instanbulu. Zatímco detektivní rovina je spíše průměrná a prospělo by ji značně zestručnit (napětí se v knize vůbec nevyskytuje), historická rovina mě moc bavila. Takže pro milovníky Istanbulu a Turecka doporučuji, pro milovníky detektivek ne :)


ivoiro
21.07.2016 3 z 5

Po pravdě, není to úplně můj šálek čaje.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Istanbulské memento v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených34x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených1x
v Knihotéce17x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

Ahmet Ümit
turecká, 1960
2014  71%Istanbulské memento
Skrýt reklamy