Italská kuchařka - Recepty babiček a tetiček přehled
Eva Ferrara
Autorka prožila dvacet let v jižní Itálii a jako Češka se snažila být jako ostatní italské manželky. Velice záhy pochopila, že jídlo je pro Italy pravděpodobně nejdůležitější věcí v životě a rčení, že láska prochází žaludkem, není ani trochu nadnesené – muže nestačí prostě nasytit, ale jídlo musí být skutečně dobré. Tak nasbírala od početných manželových příbuzných, sousedek a kamarádek recepty. Po návratu do Čech začala ta „úžasná jídla, která vyžadují minimum peněz a času, zato hodně fantazie“ zkoušet se svými pražskými kamarádkami. A opět měla úspěch. Zřejmě proto, že její kuchařka není jen nějakou sumarizací receptů, ale postihuje i „filozofii“ italské kuchyně a nechává nahlédnout i do zákulisí italské rodiny. Vynikající recepty doplnil ilustracemi Jan Antonín Pacák, který měl k italské kuchyni velmi vřelý vztah.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Italská kuchařka - Recepty babiček a tetiček. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (0)
Zatím zde není žádný komentář.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Italská kuchařka - Recepty babiček a tetiček v seznamech
v Přečtených | 2x |
v Chystám se číst | 1x |
v Chci si koupit | 2x |