Lauro, ty jsi ale číslo přehled
Ivona Březinová
Třináctiletá Laura vypráví o sobě a své rodině. O tom, že táta chtěl kluka a narodila se ona. O tom, že její o tři roky starší sestra Tamara si připadá, že je dospělá. O jejich tatínkovi, který onemocněl cukrovkou a marně se snaží držet dietu. O mamince, která všechno nezvládá, a když už neví kudy kam, začne péct buchty, které stejně doma nikdo nejí. Laura má díky tatínkovi jednu velkou lásku - hraje dívčí fotbal. Ta druhá láska v podobě spolužáka Dalibora začíná nesměle obcházet kolem. Zdá se, že všechno je fajn, ale Laura si najednou začíná všímat podivného chování své sestry Tamary a ještě podivnějšího chování kamarádky z fotbalového oddílu... Kniha poukazuje na problematiku sportovního dopingu mládeže nejen ve sportovních oddílech, ale i ve fitcentrech, které navštěvuje nejširší veřejnost. Zdaleka už nejde jen o to být silný a rychlý, podávat špičkového sportovní výkony. Mnohým už jde spíš jen o to, aby vypadali stejně jako jejich svalnatí hrdinové z akčních televizních seriálů.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lauro, ty jsi ale číslo. Přihlašte se a napište ho.
Pekna kniha. Libi se mi, ze knizky pani Brezinove pusobi prirozene. Pani autorka se proste dokaze do duse pubertaka vzit naprosto dokonale! Tesim se na dalsi, ktera me prenese zpatky v case. :)
Prave ted je mozne poslechnout v aplikaci mujRozhlas jako audio na pokracovani a je to moc pekne zpracovane a nactene.
Vážně pěkná kniha, taková oddechovka, četla jsem ji už asi 3x a pořád mě neomrzela. Mám jí ráda, jak knížku tak i spisovatelku :3
Kniha Lauro, ty jsi ale číslo v seznamech
2016 | Řvi potichu, brácho |
2007 | Jmenuji se Martina: Jsem bulimička |
2006 | Lentilka pro dědu Edu |
2007 | Jmenuji se Ester: Jsem gamblerka |
2005 | Básník v báglu |
Pubertální Laura si prochází obdobím, které zná asi každá dívka. Vzdoruje rodičům, kteří jsou tak trochu pedanti na známky a místo toho by raději proháněla kopačák. Kdo by se učil, že?
Jenže po několika dnech zjistí, že sport a škola lze skloubit dohromady a vznikne z toho nádherný vztah . A nejen ke škole:)