Ivan je jen jeden přehled
Katherine Applegate
Ivan je gorila. Žije v obchodním domě a videoherně Šapitó u exitu osm dálnice I-85. Rád si povídá se svou kamarádkou Stellou, moudrou slonicí z vedlejšího teritoria, a toulavým psem Bobem, který nejradši ze všeho spí Ivanovi na břiše. Jednoho dne ale do Šapitó přijde slůně Ruby a s ním i příslib změny. Otázkou je, zda se Ivanovi podaří tuhle šanci využít…... celý text
Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2014 , Albatros (ČR)Originální název:
The One and Only Ivan, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ivan je jen jeden. Přihlašte se a napište ho.
ČVdDK 7 více než 222 stran. Slova, krátké věty. Jiný styl než Strom naděje. Jiný námět, důležitý a zajímavě pojatý. Ve srovnání však tato kniha trochu zklamala.
Četla jsem dceři, nezaujala nás. Nedočetli jsme. Možná tomu dám ještě někdy šanci, hodnocení má kniha pěkné.
Ocenění knihy (1)
2013 -
Christopher Award
(Books for Young People)
Kniha Ivan je jen jeden v seznamech
2014 | Ivan je jen jeden |
2018 | Strom naděje |
2022 | Poslední |
2003 | Zoey podvádí |
2003 | Nina nic nepoví |
Když pročitám komentáře, vím, že to musím napravit a "stromového Tarzana" si příště půjčit . Tato pohádka byla podle mě dobrá musím vynachválit ty ilustrace, jsou moc pěkné a o obálce ani nemluvím :)
Zvířata v krámě, nápady jim jiskří hlavami , dobrodružství a odvaha na každé stránce a vše je spojeno s velkou změnou.
Ale až dospělému nebo staršímu čtenáři dojde zásadní zvraty , že kterých člověka mrazí po zádech. Takových jako Ivan nebo Stella je mnohem více a ještě bude. To, co se děje a dělo je trestné a hlavně nelegální, ale to vysvětlujte obchodníkům, kteří jsou sami svým chováním jak posedlí a nestačí jim škody, které udělali.
Jdu vybrat něco veselého...