Izrael a Palestina přehled
Marek Čejka
Jedná se o jednu z prvních původních českých knih zaměřujících se na izraelsko-palestinský konflikt. Čtenáře jím v několika částech provede, objasní mu hlavní pojmy a fenomény počínaje stručnou historií arabsko-židovských vztahů před vznikem Izraele a rokem 2015 konče. Práce je určena nejen odborníkům a studentům, ale i všem ostatním, kteří se zajímají o blízkovýchodní problematiku.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Izrael a Palestina. Přihlašte se a napište ho.
Panu Čejkovi patří můj hluboký obdiv. Povedlo se mu popsat nestranně celý konflikt. V dnešní době jsme zavaleni jednostrannými a k Izraeli nekritickými informacemi a proto si o to více cením odvahy autora ukázat, že nic není černobílé. Ještě jednou díky pane Čejko.
Čtivé, stručné, objektivní. Kniha popisuje přes sto let trvající spirálu násilí, ke které přispívají radikálové na obou stranách konfliktu. Obzvlášť důležitá je v českém prostředí, kde často převládá až romantický přístup k Izraeli, který nenapomáhá k úplnému pochopení situace.
Kniha Izrael a Palestina v seznamech
2005 | Izrael a Palestina |
2009 | Judaismus a politika v Izraeli |
2011 | Dějiny moderního Izraele |
2007 | Encyklopedie blízkovýchodního terorismu |
2010 | Rabíni naší doby |
Velmi komplikované téma, na které je těžké shánět nějaké nestranné informace. Především na internetu. Naštěstí tu máme ještě knihy a autory jako je pan Čejka. Pokud se někdo o toto téma chce zajímat, tato kniha je bez debat tím nejlepším, co se dá v ČR sehnat.