Izrael a Palestina, Palestina a Izrael přehled
Pavla Jazairiová
Pestrá mozaika dojmů, úvah, komentářů a zamyšlení z cesty po oblasti, která je jedním z neuralgických bodů současného světa i kolébkou jeho kultury. Kniha je na rozhraní cestopisu a historicko-politické publicistiky. Poznatky a zážitky z návštěv Izraele a Palestiny z pera redaktorky Českého rozhlasu. Obsah: Tel Aviv, Gaza, Jeruzalém, Betlém, Hebron-Chalíl, Beduíni, Amos Oz, Náblus, Ariel, Jericho - Aríha, Mohamed Said Ahmed, Haifa, Vesnice, které nejsou na mapě, Akko, Golany, Mrtvé moře, Přejdi Jordán, Rudé moře, Post scriptum, Chronologie některých důležitých událostí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Izrael a Palestina, Palestina a Izrael. Přihlašte se a napište ho.
Velmi dobrá kniha, ale autorka se bohužel vždy nedržela zásady, že novinář má být nestranný.
Kniha Izrael a Palestina, Palestina a Izrael v seznamech
Izrael zeměpis cestopisy Palestina
2005 | Závoj a džíny: Ženy v islámském světě |
1999 | Izrael a Palestina, Palestina a Izrael |
2005 | Cestou hvězdy |
2011 | Podél cest |
2003 | V Indii |
R. E. M. : Židé mají na tuto zemi historicky dané právo. S tím Palestinci nic nenadělají, kdyby se na hlavu postavili. A pokud vím, původní plán OSN byl rozdělit tehdejší Britský mandát Palestina na stát židovský a arabský s tím, že Jeruzalém bude mít zvláštní status. Palestinci plán OSN odmítli a den po vyhlášení izraelské nezávislosti zahájily armády osmi arabských států ofenzivu. Arabské armády byly tvrdě poraženy. Je mi líto, ale za svou situaci si Palestinci mohou sami.