Aféra Niny B. přehled

Aféra Niny B. https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73395/mid_afera-niny-b-qmU-73395.png 4 152 152

Hrdina, bývalý voják, který zabil svou nevěrnou ženu, po odpykání trestu přijme jako poslední záchranu před nouzí místo u bohatého podnikatele. Od počátku je náhodně zapleten do vyděračské aféry a špinavé praktiky svého zaměstnavatele sleduje se vzrůstající nechutí a hrůzou. Ve svých kruzích uplatňuje jako šéf vůči konkurentům nejhrubší metody a stále více své řidiče používá jako jejich nástroj. Hrdina ho krátce poté, co se sblíží s jeho atraktivní ženou, začne skutečně nenávidět a rozhodne se ho zabít. Než se odhodlá k činu, je podnikatel zavražděn neznámým pachatelem a hrdinův rafinovaný plán se obrátí proti němu samotnému. Skutečného pachatele se policii podaří najít jen shodou okolností.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Affäre Nina B. , 1958


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Aféra Niny B.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

martina.riz
24.02.2024 5 z 5

Pan Simmel nikdy nezklamal, je to můj oblíbený autor.

mgeisselreiter
13.09.2023 4 z 5

Simmel se svým raným stylem, který je velmi poutavý a čtivý. Děj má bohužel pár logických trhlin, což u mě sráží hodnocení. Vzhledem k době vzniku děj zasahuje do 2. světové války, což je pro současného čtenáře trochu připomenutím té nepěkné doby. Samotný příběh není až tak moc detailně propracovaný a vymyšlený, ale jak jsem již řekl, je to příjemné dobře odsypávající čtení. 70-80%, 13. 9. 2023.


rejka79
16.06.2023 5 z 5

Poté, co jsem přečetla hodne knih různých autorů, musím uznat, že to je PAN spisovatel. Dlouho mě nikdo takto nezaujal, ja si jinak na každém najdu nějaké mouchy a knihy nedoctu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Aféra Niny B. v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených291x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených8x
v Knihotéce160x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x