Já a pan Hněv přehled
Iryna Zelyk
O dětských pocitech série
Kniha vypráví příběh lištičky Umu, která dokáže cítit, milovat a radovat se, ale i smutnit, smát se i plakat. A také se často hněvá. Knížka má za cíl pomoci dětem a jejich rodičům rozpoznat, pochopit a ovládnout hněv.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Já a pan Hněv. Přihlašte se a napište ho.
Krásná kniha a nádherné ilustrace. Určitě si ráda s malou časem přečtu i další knihy autorky. I když je na tuto knihu ještě malá, jsem ráda, že se mi dostala do ruky už teď. Naučím se nejprve zvládat svého pana Hněva a že mám taky na čem pracovat a až pak to můžu naučit jit. Věřím, že nám do budoucna hodně pomůže.
A moc se mi líbí, že je příběh o hněvu poukázán na příběhu malé lištičky, ty máme snad všude jako plyšáky, na oblečení a teď i v knížce.
Za mě je to super knížka pro vztekající se děti. Máme 6ti letou dceru, od malička plačtivá a momentálně ještě emočně nevyzrálá. Výbuchy vzteku jsou u nás téměř na denním pořádku, jak doma, tak ve školce. Stačí, aby něco nešlo dle plánu a je oheň na střeše. Tahle knížka nám pomáhá hněv vyobrazit, pokaždé při čtení ho dcera nakreslí. A když se vzteká už dlouho, připomene ji, ať si vzpomene na pana Hněva, jak za ní roste a rychle přerůstá.. To pomáhá. Za mě je to povedená knížka s krásnými ilustracemi, která nám pomáhá udržet hněv v nějakém rozumnějším měřítku.
Kniha Já a pan Hněv v seznamech
v Mé knihovně | 7x |
2020 | Miluju tě |
2022 | Ahoj, strachu! |
2019 | Kto je rýchlejší? |
2018 | Príbeh o dvoch jašteričkách a slnku |
2020 | Ja a pánko Hnev |
Velmi si cením snahy zpracovat toto téma - autorka se snaží dětem předat myšlenku, že je v pořádku se hněvat, ale je potřeba zlost zkrotit, aby nepřerostla přes hlavu.
Ilustrace jsou nádherné.
To pojetí mi ale nesedělo. Je to hodně "nitra", "procítění" a "přijmutí" a mé děti to moc nechápaly (4,5 a 2 roky). Knížku jsme použili spíš jako obrázkový manuál a slovní obsah jsem pak převyprávěla vlastními slovy, které byly dětem bližší.