Atlantida přehled
David Gibbins
Jack Howard série
1. díl >
Thriller z prostředí podmořské archeologie se odehrává v Egejském moři. Americkému námořnímu archeologovi se podařilo najít poblíž ostrova Kréty vrak staré lodi a v jeho útrobách úžasné zlaté umělecké artefakty. Po jejich pečlivém prozkoumání, zejména zlatého disku s piktogramy, se skupina vědců shodne, že pochází z bájné Atlantidy. Výzkumná sonda v Egejském moři však přiláká pozornost pirátské ponorky "lovců pokladů", a skupině vědců nezbývá, než svést s nimi boj o záchranu tohoto úžasného historického dědictví. Kniha přináší unikátní příběh o nalezení ztracené Atlantidy. Co je k ní přivede? S kým budou muset hlavní hrdinové bojovat? A zůstane nakonec Atlantida nedočtená pro příští generace? Všechny odpovědi na tyto otázky naleznete v tomto příběhu, strhujícím dobrodružstvím při objevování neznámého.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Horory
Vydáno: 2006 , MetaforaOriginální název:
Atlantis, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Atlantida. Přihlašte se a napište ho.
Atlantída - kľúč k samotnej civilizácii!
„K väčšine veľkých objavov dochádza náhodou.“
Veľmi pekná obálka - to chcem zdôrazniť - a zaujímavý obsah. Zo začiatku som sa trošku strácal v tom prívale informácií o nálezoch spojených s bájnou Atlantídou, ale v konečnom dôsledku to bolo podarené spestrenie môjho čitateľského života. Užil som si samotný dej a nezaťažoval si hlavu otázkami typu je to vôbec možné?
„Výdobytky vedy a techniky sú ničím v porovnaní s tým, ako sa ľudská dômyselnosť zbytočne vyčerpáva vynachádzaním spôsobov ničenia.“
Jasné, v mnohých prípadoch pritiahnuté za vlasy, ale aj v tom je čaro románov určených pre pobavenie, aj keď v prípade archeológa a podmorského bádateľa Davida Gibbinsa ide o niečo viac. Pri akčnejších častiach som mal pocit, akoby som sledoval niektorý z filmov o Jamesovi Bondovi, bojujúcemu proti zloduchom tohto sveta. A veľmi kvitujem autorove poznámky na konci knihy, kde mnohé dôležité body vysvetľuje a uvádza na pravú mieru.
„Prišli sme nájsť centrum Atlantídy, nie znovu rozpútať studenú vojnu.“
Po dlouhé době kvalitní román o Atlantidě, respektive o jejím hledání. Moc pěkně zde autor nastínil jednu z možností jak to s Atlantidou bylo na základě střízlivých vodítek držící se vědeckého poznání. K úplné dokonalosti chybělo, resp. přebývalo, mnoho stran zabývající se konflikty mezi mafiány bažící po pokladu a hrdiny, kteří si necenili jeho nominální, ale kulturní hodnoty. Kdyby místo nich byly tyto stránky naplněny popisem, ač spekulativním, života a migrace dávných lidí prchající z Atlantidy, bylo by to asi na plný počet. Knihu jsem měl poměrně dlouho v knihovně pořízenou na nějakém blešáku, ale rád si přečtu i další knihy jenž spojuje hlavní postava Jack Howard. Doporučuji.
Kniha Atlantida v seznamech
přátelství archeologie Atlantida Turecko archeologové ponorky potápění, potápěči Černé moře Gruzie podmořská archeologie Abcházie teroristéAutorovy další knížky
2006 | Atlantida |
2007 | Křižácké zlato |
2009 | Nejvzácnější rukopis |
2012 | Trojská maska |
2010 | Tygří bojovník |
S takhle nepovedenou nudnou knihou už jsem se hodně dlouho nepotkala.Zbývá mi ještě necelých 50 stránek a autorovi se neuvěřitelně podařilo vcelku dramatickou situaci kdy jde všem rádoby kladným hrdinům o život podat tak nezáživně že je mě vlastně úplně jedno jestli přežijí všichni nebo nikdo - je to fuk. Stejně si žádná z postav nezískala ani ždibec mých sympatií. Nuda,nuda,nuda.