Nezvaný host přehled

Nezvaný host
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/3319/bmid_nezvany-host-Zfb-3319.jpg 4 363 363

Jack Reacher série

Triumf dvou žen, které vyhrály spor s svými armádními nadřízenými ve věci sexuálního obtěžování, nemá dlouhé trvání: jsou zavražděny zdánlivě bez motivu. Jack Reacher zavražděné ženy znal, dokonce se jako bývalý vojenský policista podílel na vyšetřování jejich konfliktů v armádě. I on už se rozloučil s uniformou, avšak policie ho teď staví před nesnadnou volbu: buď být podezřelý z několikanásobné vraždy, nebo jí pomoci najít vraha. A FBI, která jej zase až tolik nepodezřívá, dobře ví, kterou alternativu si vybere. Reacher nevěří motivu, jaký nejvíc láká federální vyšetřovatele, že totiž jde o vraha nenávidícího ženy, a pouští se do vyšetřování podle vlastního úsudku. Tuší však, že jej čeká nepříjemná konfrontace s armádou. Mrtvé ženy nad ní ve svých kauzách zvítězily a zdá se, že armáda jim to nedokázala prominout. Jako by v tom byla temná symbolika, že mrtvé ležely ve vaně naplněné khaki barvou. Co věděly tak nebezpečného, že musely zemřít, a na koho? Reacher nachází mnoho stop, které by mohly vést k pachateli od zpronevěřeného vojenského materiálu až po plejádu psychopatických typů v uniformách. A když se konečně výběr motivů zúží na jediný, i sám otrlý a drsný detektiv nestačí žasnout nad mírou zla, jaká se skrývá v člověku.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art

Running Blind / The Visitor, 2000

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nezvaný host. Přihlašte se a napište ho.

wimpzk
14.10.2024 5 z 5

Další povedená „Reachrovka“. Tentokrát již z vojenského prostředí. Reacher je sledem událostí vtažen do vyšetřování sérií vražd žen-vojaček. O napětí je tu postaráno až do konce, který je s ohledem na vývoj děje velmi překvapivý. Samozřejmě je třeba brát i tento díl knižní série s notnou dávkou nadsázky, nicméně nelze než obdivovat autorovu invenci a nesporný spisovatelský um. Celá série čítá kolem dvaceti svazků, takže si říkám, že časem určitě narazím na slabší díl, ale zatím se tak nestalo. Doufám, že to ještě dlouho vydrží.

terinkha
12.10.2024 4 z 5

32/2024
No tak ale tohle bylo fakt dobrý! Byla jsem celou dobu napnutá jak kšandy, kdo že to teda je a až do poslední chvíle jsem to fakt nevěděla a ani mě to nenapadlo! A líbilo se mi to téma, vlastně to byla trochu netypická reacherovka, spíš detektivka a nemohla jsem se odtrhnout.
Já si u Reachera vždycky parádně odpočinu, tady to nebyl ani takovej samec jako obvykle :-D
Tak zase příště, díky, dávám 85 % a krásný 4 hvězdy :-)

KlariN
10.05.2024 4 z 5

Příjemná Reacherovka, která sice tentokrát nabízí méně spektakulárních bitek a více vztahového tápání i humoru, autorova práce s napětím, vršením falešných stop i erotickým jiskřením mezi postavami je pořád na velmi dobré úrovni. Hvězda navíc je i za tulácká pnutí. Čtení vhodné k oddechu!

Kniha Nezvaný host v seznamech

detektivní a krimi romány americká literatura thrillery

Lee Child
britská, 1954