Nezvaný host přehled
Lee Child
Jack Reacher série
Triumf dvou žen, které vyhrály spor s svými armádními nadřízenými ve věci sexuálního obtěžování, nemá dlouhé trvání: jsou zavražděny zdánlivě bez motivu. Jack Reacher zavražděné ženy znal, dokonce se jako bývalý vojenský policista podílel na vyšetřování jejich konfliktů v armádě. I on už se rozloučil s uniformou, avšak policie ho teď staví před nesnadnou volbu: buď být podezřelý z několikanásobné vraždy, nebo jí pomoci najít vraha. A FBI, která jej zase až tolik nepodezřívá, dobře ví, kterou alternativu si vybere. Reacher nevěří motivu, jaký nejvíc láká federální vyšetřovatele, že totiž jde o vraha nenávidícího ženy, a pouští se do vyšetřování podle vlastního úsudku. Tuší však, že jej čeká nepříjemná konfrontace s armádou. Mrtvé ženy nad ní ve svých kauzách zvítězily a zdá se, že armáda jim to nedokázala prominout. Jako by v tom byla temná symbolika, že mrtvé ležely ve vaně naplněné khaki barvou. Co věděly tak nebezpečného, že musely zemřít, a na koho? Reacher nachází mnoho stop, které by mohly vést k pachateli od zpronevěřeného vojenského materiálu až po plejádu psychopatických typů v uniformách. A když se konečně výběr motivů zúží na jediný, i sám otrlý a drsný detektiv nestačí žasnout nad mírou zla, jaká se skrývá v člověku.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2001 , BB artOriginální název:
Running Blind / The Visitor, 2000
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nezvaný host. Přihlašte se a napište ho.
32/2024
No tak ale tohle bylo fakt dobrý! Byla jsem celou dobu napnutá jak kšandy, kdo že to teda je a až do poslední chvíle jsem to fakt nevěděla a ani mě to nenapadlo! A líbilo se mi to téma, vlastně to byla trochu netypická reacherovka, spíš detektivka a nemohla jsem se odtrhnout.
Já si u Reachera vždycky parádně odpočinu, tady to nebyl ani takovej samec jako obvykle :-D
Tak zase příště, díky, dávám 85 % a krásný 4 hvězdy :-)
Příjemná Reacherovka, která sice tentokrát nabízí méně spektakulárních bitek a více vztahového tápání i humoru, autorova práce s napětím, vršením falešných stop i erotickým jiskřením mezi postavami je pořád na velmi dobré úrovni. Hvězda navíc je i za tulácká pnutí. Čtení vhodné k oddechu!
Kniha Nezvaný host v seznamech
detektivní a krimi romány americká literatura thrillery
1999 | Jatka |
2000 | A přece nezemřeš |
2000 | Varovný signál |
2001 | Nezvaný host |
2005 | Výstřel |
Další povedená „Reachrovka“. Tentokrát již z vojenského prostředí. Reacher je sledem událostí vtažen do vyšetřování sérií vražd žen-vojaček. O napětí je tu postaráno až do konce, který je s ohledem na vývoj děje velmi překvapivý. Samozřejmě je třeba brát i tento díl knižní série s notnou dávkou nadsázky, nicméně nelze než obdivovat autorovu invenci a nesporný spisovatelský um. Celá série čítá kolem dvaceti svazků, takže si říkám, že časem určitě narazím na slabší díl, ale zatím se tak nestalo. Doufám, že to ještě dlouho vydrží.