Agónia přehled

Agónia
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351764/mid_agonia-mAx-351764.jpg 4 120 120

Jennifer Hernandezová je študentka štvrtého ročníka lekárskej fakulty na Kalifornskej univerzite v Los Angeles.Práve sa rozhodla pre všeobecnú chirurgiu,keď ňou otriasol ťažký úder.Na pol ucha počúva správy o zdravotnej turistike:americkí pacienti cestujú za operáciami do krajín tretieho sveta,keď však začuje meno svojej milovanej starej mamy,moderátor CNN oznámi,že Maria Hernandezová zomrela niekoľko hodín po tom ako sa podrobila operácii bedrového kĺbu.Otrasená Jennifer sa rozhodne prerušiť štúdium a odletí do Inde,kde sa usiluje získať podrobnejšie informácie.Keď odhalí ďalšie úmrtia,požiada o pomoc svoju priateľku Laurie Montgomeryovu,súdnu lekárku.Laurie priletí na pomoc so svojim manželom Jackom Stapleotonom.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Foreign body, 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Agónia. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (18)

hankapimi
15.12.2023 3 z 5

Po deseti letech se mi zachtělo si přečíst něco od R. Cooka a sáhla jsem po Agonii. Příběh je zasazen do Indie a věnoval se v současné době atraktivní zdravotní turistice, když pacienti nemají dost financí na operaci ve své vlasti. Zaneřáděné indické ulice, špína, smetí, hordy malých žebrajících podvyživených dětí ve špinavých hadrech, otlučená pomalovaná auta, rikši, autobusy, cyklorikši, chodci a mezi tím vším toulaví psi, krávy a potkani. A vedle soukromá klinika... Soukromý sektor klinik se tolik liší od státního, jako by se pacient dostal z lékařského ráje do lékařského pekla. A v tomto dokonale vybaveném soukromém ráji kdoví proč umírají američtí pacienti... A pro mne velmi zajímavým byl popis pohřebiště a kultu pohřbívání ve Váránásí a meditující hinduističtí mniši a kněží v bederních rouškách, pojídající bháng, marihuanu s jogurtem. Ale tato kniha na Shantaram nemá ani omylem a děkuji Jackovi Bauerovi, že se zmínil o jejím seriálovém zpracování, moc se mi líbilo.

Jack Bauer
04.09.2023 5 z 5

Velmi dobrý příběh odehrávající se v Indii velmi čtivě napsaný, ale jak přes kopirák, nic nového, jakobych to už několikrát četl jen vsazeno do jiného prostředí. Že by Cookovi už docházeli nápady? Cestovatelský thriller, to mám velice rád. Čtenář se při napětí podívá do jiných kultur, zde velmi zkorumpovaná Indie, plná smogu, smradu, špíny, žebráků a nemocí. A tuhle kulturu k nám donesli někteří naši spoluobčané. Líbila se mě kniha Shantaram z dobře popisované Indie a velmi dobře nejen z indického slumu zpracovaný seriál.


Lily101
18.06.2021 4 z 5

U závěru si nejsem jistá, zda je moc uvěřitelný, ale jinak jsem s knihou byla spokojena. Před touto knihou jsem četla jinou knihu od Cooka (konkrétně: "Toxin") a užívala jsem si pocit, že vím o celé situaci (u "Toxin" nebylo zřejmé, kdo konkrétně má na svědomí onu tragédii). Vcelku mě děsil opakovaně zmiňovaný osud obou protagonistek v rámci jejich rodin.

Kniha z počátku nebyla až tak čtivá (jsem zvyklá u pana Cooka knihu otevřít a číst s pomalu zatajeným dechem min. do 200 stran), ale pak se děj rozjel a nešlo se od knihy odtrhnout. Tato poslední poznámka není součást hodnocení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Agónia v seznamech

v Přečtených233x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených9x
v Knihotéce167x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech1x