Slepota přehled
Robin Cook
Jack Stapleton a Laura Montgomeryová série
1. díl >
Laurii Montgomeryovou, patoložku z Ústavu soudního lékařství města New York, zaujme a znepokojí série úmrtí mladých, zdravých a dobře situovaných lidí, kteří vypadají jako předávkování kokainem. Mezi jednotlivými případy nachází stále více shodných podezřelých příznaků. Z nadřízených míst dostane výslovný zákaz podrobněji tyto případy zkoumat, a tak je začne vyšetřovat na vlastní pěst. Pochopení nenalézá ani u policejního důstojníka Loua Soldana, ani u úspěšného očního chirurga Jordana Scheffielda, přestože oba mají na případě i osobní zájem. Zoufalá Laurie se nakonec obrátí na svého bývalého spolužáka, novináře Boba Talbota, aby celou věc zveřejnil a zabránil tak dalším úmrtím. Novinovým článkem a zprávou v televizi se spustí lavina, která hrozí strhnout i ji samotnou. V kritické chvíli však Laurie přichází celé obludné záhadě na kloub.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 1997 , Ikar (ČR)Originální název:
Blindsight, 1992
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slepota. Přihlašte se a napište ho.
všechny komentářeSouvisející novinky (1)
Knižní novinky (25. 2. - 3. 3.)
24.02.2013
Kniha Slepota v seznamech
lékařské prostředí vyšetřovatel patolog detektivky z lékařského prostředí
2006 | Invaze z galaxie |
2008 | Kóma |
2006 | Infekce |
1998 | Blízký konec |
1995 | Známky života |
Tahle knížka mi v knihovně ležela už dlouho a moc se mi do ní nechtělo, má hrozný obal. Pak jsem se podívala na hodnocení a bylo v červených číslech, tak super, jdu na ni.
Už od začátku mi byla Laurie nesympatická, má jí být přes třicet, ale chová se jak sebestředný puberťák, hned každýmu všechno vyžvaní, každého dokola otravuje a pořád se snaží za každou cenu prosadit svou. Mužská část v podání Colomba a Kena na tom není o moc líp. Za mě palec dolů.