Jak být líný přehled

Jak být líný
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212616/mid_jak-byt-liny-212616.jpg 4 48 48

Když vás ráno budík vytrhne ze spánku, máte pocit, že byste nejraději zůstali zachumlaní v teplé posteli, četli si knížku, usrkávali šálek kávy a celý den jen tak lenošili? Tom Hodgkinson, zakladatel časopisu Idler (Lenoch), si to nepřeje, on to dělá.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak být líný. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (15)

Edeltruda
08.06.2020 5 z 5

Hodgkinsonovy knížky dlouho jen "provokovaly" v mé knihovně. Mě konečně k jejich přečtení, hosty svými názvy. :-) Navzdory vzývanému pohodovému životu je za jejich napsáním velký kus práce, rešerší. A i když se právě tato knížka zdála být nejprve oddychovým návodem jako stvořeným pro čas karantény v době koronavirové, během čtení se z ní stala jedna z knih, po jejímž přečtění se už nebudu dívat na svět stejnýma očima. Nebo alespoň ne na lidské neřestí. :-) Také některé obecnější pasáže o politice nebo podobnost lidského chování napříč dějinami i zeměmi jsou zapamatováníhodné.

Klamm
08.07.2018 4 z 5

Políček do ksichtu progresivní, výkonné společnosti. Apel na zpomalení a důkladný voraz. Nepotřeboval jsem návod jak být líný, k tomu mám vlohy již od narození. Četl jsem spíše pro povzbuzení. V dnešní prosperující a workoholické době je normou být v pohybu a pokud nejste, mohou se vynořovat výčitky z lelkování a polehávání. Povzbuzení, že povalovat se je OK jsem tedy našel a do určité míry poselství splnilo. S tak extrémním lenošením jaké Hodgkinson podává, však souhlasím pouze tehdy, pokud je v rozumném časovém horizontu vyváženo nějakou smysluplnou prací (která nesmí převažovat). Válet se v posteli každý den až do oběda, může u někoho vést docela dobře k pocitu otupělosti a deprese, který se překlene do zbytku prokrastinujícího dne. Nějaký řád a civilazační návyky přeci jen člověk mít musí. Pro mě pocit spokojenosti pramení vždy z uvědomění si protikladu.

70%


medvedice3
30.03.2018 4 z 5

Vhodná kniha do prostředí, kde časnou pracovní dobu nastolil brzo ráno se probouzející panovník.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jak být líný v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených73x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených7x
v Knihotéce59x
v Chystám se číst38x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x