Jak důležité je mít Filipa přehled

Jak důležité je mít Filipa
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489949/bmid_jak-dulezite-je-mit-filipa-si7-489949.jpg 4 1698 1698

Divadelní hra anglického spisovatele irského původu Oscara Wildea z roku 1895. Konverzační komedie o třech dějstvích se satirickými prvky. Dílo charakterizují mistrné dialogy plné ironie, sarkasmu, paradoxů a aforismů. Hlavními hrdiny jsou Algernon Moncrieff a Jack Worthing. A pak je tu ještě Gvendolína Fairfaxová, Algernonova půvabná sestřenice. Jack se do ní bláznivě zamiluje a touží se s ní zasnoubit. V Londýně vystupuje pod pseudonymem Filip, pod kterým ho zná i Gvendolína. Unešená tímto krásným jménem se sňatkem souhlasí. Její matku, Lady Bracknellovou, ale znepokojuje Jackův nejasný původ. Byl totiž nalezen v cestovní tašce na nádraží Viktoria. Pozve si ho proto na snubní rozhovor a rozhodne, že musí najít alespoň jednoho z rodičů…... celý text

Literatura světová Divadelní hry
Vydáno: , 1400

The Importance of Being Earnest, 1895

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak důležité je mít Filipa. Přihlašte se a napište ho.

Petr874
02.12.2024 2.5 z 5

Ušlo to. Nejhorší na tom byl až moc veliký počet překlepů a chyb v mém vydání z roku 2005...

Vesper001
29.11.2024 5 z 5

"Když je člověk v Londýně, tak se baví. Když je na venkově, tak baví jiné lidi. A to je nesmírná nuda."
A když čtu nebo sleduji tuhle hru, bavím se vždy a všude. Aneb jak je důležité znáti Oscara. :)

Miliarda
25.11.2024 5 z 5

Byť divadelní hry nejsou mým šálkem kávy, tato Wildeova hra mě uchvátila. Zajímavé postavy zažívají humorné eskapády a celý děj je do jisté míry satirickou fraškou protkanou laskavým humorem. To vše je podpořeno malebným jazykem, který je pohlazením pro duši. Za mě jasný palec nahoru, mohu vřele doporučit.

Anděl, Zvěsti a dalších 30 eknih zdarma ke stažení

14.08.2024

Láska naslepo, Bez krve, a další knižní novinky (13. týden)

27.03.2022

Knihy, které mají méně než 200 stran