Jak funguje sex přehled
Sharon Moalem
Zaskočilo vás někdy vaše tělo nebo city? Tato kniha vám pomůže pochopit, jak a proč k tomu došlo. Autor sleduje sexuální chování od prehistorie k dnešku a různé příklady si vypůjčuje i u ostatních živočišných druhů, aby co nejpřesněji vystihl roli, kterou plní sex v lidském životě dnes. Od popisu sexuálního ústrojí a jeho funkce se dostává až k fascinujícím biochemickým procesům, které ovlivňují sexuální přitažlivost. Nabízí nevšední poznatky o antikoncepci, plodnosti, homosexualitě, orgasmu a mnoha dalších aspektech sexuálního života moderního člověka, které před námi otevírají širokou škálu otázek: Může užívání hormonální antikoncepce ovlivnit, jakého partnera si žena vybere? Existují dvojčata, která mají stejnou matku, ale různé otce? A kdy jsou ženy nejnáchylnější k nevěře? Překvapivé odpovědi na tyto otázky nás vedou daleko za hranice toho, co běžně spojujeme s pojmem "sex".... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak funguje sex. Přihlašte se a napište ho.
Když jsem knížku dostala, trochu jsem se lekla. Ale knížka obsahuje trochu něco jiného, než čekáte když prvně vidíte knížku. Je plná zajímavých informací.
Kvalitní pojednání sexu z odborného pohledu. Myslím, že každý, kdo není profesionál v této oblasti (lékař sexuolog) se zřejmě dozví řadu překvapivých informací, o kterých neměl tušení. Doporučuji čtenářům, kteří chtějí více pochopit vztahy mezi muži a ženami.
Kniha Jak funguje sex v seznamech
2010 | Jak funguje sex |
2008 | Zdraví zabíjí |
2022 | Lepší polovička: Proč jsou ženy geneticky silnější |
Odborná a seriózní publikace, ve které se rozebírá jak anatomie (ženského a mužského pohlavního systému), tak procesy, které jsou s nimi spojovány; těhotenství, antikoncepce (kterou mimochodem, pravděpodobně nevědomky, využívají i zvířata), obřízka (mužská) a souvislost s nákazou virem HIV, některé vybrané pohlavní nemoce a mnoho dalších... doporučuji všem, kteří holdují sexualitě a evoluční biologii. Sexualita je zde probrána velmi podrobně a komplexně.