Jak mi Starbucks zachránil život přehled
Michael Gates Gill
O muži, který ztratil práci i rodinu, aby nakonec našel štěstí za pultem kavárny. V šedesáti ztratil autor vše - dvacetileté manželství, práci, zdraví. Nová přítelkyně mu porodila syna, ale on neměl peníze, aby je uživil. Pak se mu díky manažerce Crystal naskytla možnost nastoupit v kavárně Starbucks. Jak bez nadsázky říká, tato práce mu zachránila život. Poprvé v životě se ocitl v menšině, jediný postarší běloch v týmu mladých Afroameričanů. Byl nucen si přiznat své zakořeněné předsudky a těžkost práce ve světoznámé kavárně. Všichni spolupracovníci se k němu ale chovali s respektem a vlídně a on začal postupně poznávat dosud nepoznané pocity vděčnosti a soudržnosti. Stal se z něj člověk, kterého mají všichni, včetně jeho dětí, daleko radši… V pozadí Gillova příběhu stojí téměř univerzální kulturní fenomén - zkušenosti s prací ve společnosti Starbucks. Prostřednictvím knihy se dostaneme za obslužný pult jedné z nejznámějších světových společností a poznáme, jak opravdu funguje, kdo jsou to baristé a co mají na své práci rádi (a co jim vadí). Mezi Crystal a Mikem vzniká postupně stále silnější přátelský vztah - jsme svědky zázraků, které mohou nastat, když ve snaze pomoci bližnímu svému dokážeme překonat rasové, společenské a věkové bariéry.... celý text
Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: 2008 , Columbus (ČR)Originální název:
How Starbucks Saved My Life, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak mi Starbucks zachránil život. Přihlašte se a napište ho.
Žiješ pouze jednou a já ti radím, abys prožil svůj život moudře. Premyslej, co je v životě důležité.
Je to ohromný dar, brát vše, co se člověku stane, s optimismem v mysli a bláznivý svět kolem vnímat s upřímný smyslem pro humor.
Život je prostě život i se všemi prapodivnými zákrutami a zvraty.
Krása je otázkou vkusu. Není ale důležité, jak vypadáte. Důležité je, jací jste uvnitř a jaká rozhodnutí ve svém životě děláte.
Zajímavý příběh. Sice to místy bylo trochu nezáživné. Ale ta hlavní podstata tohoto příběhu, byla skvělá!
Místy mě docela nudila, takové nezáživné. Naštěstí to bylo jen občas a zbytek knihy byl dobrý, zajímavý a vlastně i poučný.
Kniha Jak mi Starbucks zachránil život v seznamech
(SPOILER) Bylo trochu náročnější vcítit se do života staršího pána 60+ a jeho starostí, ale jakmile se to podařilo, knížka zákeřně skončila :D
Nejvíc ze všeho asi cítím lítost nad tím, jak si dokázal zpackat život, přitom ublížit své rodině a jak málo času strávil s vlastními dětmi, zatímco produkoval jedno za druhým, to je hrůza... Chudák jeho žena musela mít ocelové nervy a nekonečnou trpělivost.
Knížka mě bavila, ale nedokážu se s pánem úplně ztotožnit, není pro mě zrovna kladným hrdinou. Přeji mu druhou šanci a nový začátek, ale čeká ho ještě hodně zamyšlení sám nad sebou a hodně práce, aby vše odčinil. Třeba se časem zase spřátelí se svou ženou a budou spolu vycházet. :)