Jak mi Starbucks zachránil život přehled

Jak mi Starbucks zachránil život
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51860/jak-mi-starbucks-zachranil-zivot-51860.jpg 4 112 112

O muži, který ztratil práci i rodinu, aby nakonec našel štěstí za pultem kavárny. V šedesáti ztratil autor vše - dvacetileté manželství, práci, zdraví. Nová přítelkyně mu porodila syna, ale on neměl peníze, aby je uživil. Pak se mu díky manažerce Crystal naskytla možnost nastoupit v kavárně Starbucks. Jak bez nadsázky říká, tato práce mu zachránila život. Poprvé v životě se ocitl v menšině, jediný postarší běloch v týmu mladých Afroameričanů. Byl nucen si přiznat své zakořeněné předsudky a těžkost práce ve světoznámé kavárně. Všichni spolupracovníci se k němu ale chovali s respektem a vlídně a on začal postupně poznávat dosud nepoznané pocity vděčnosti a soudržnosti. Stal se z něj člověk, kterého mají všichni, včetně jeho dětí, daleko radši… V pozadí Gillova příběhu stojí téměř univerzální kulturní fenomén - zkušenosti s prací ve společnosti Starbucks. Prostřednictvím knihy se dostaneme za obslužný pult jedné z nejznámějších světových společností a poznáme, jak opravdu funguje, kdo jsou to baristé a co mají na své práci rádi (a co jim vadí). Mezi Crystal a Mikem vzniká postupně stále silnější přátelský vztah - jsme svědky zázraků, které mohou nastat, když ve snaze pomoci bližnímu svému dokážeme překonat rasové, společenské a věkové bariéry.... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Columbus (ČR)

How Starbucks Saved My Life, 2007

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak mi Starbucks zachránil život. Přihlašte se a napište ho.

Ančísek
28.10.2024 3 z 5

(SPOILER) Bylo trochu náročnější vcítit se do života staršího pána 60+ a jeho starostí, ale jakmile se to podařilo, knížka zákeřně skončila :D

Nejvíc ze všeho asi cítím lítost nad tím, jak si dokázal zpackat život, přitom ublížit své rodině a jak málo času strávil s vlastními dětmi, zatímco produkoval jedno za druhým, to je hrůza... Chudák jeho žena musela mít ocelové nervy a nekonečnou trpělivost.

Knížka mě bavila, ale nedokážu se s pánem úplně ztotožnit, není pro mě zrovna kladným hrdinou. Přeji mu druhou šanci a nový začátek, ale čeká ho ještě hodně zamyšlení sám nad sebou a hodně práce, aby vše odčinil. Třeba se časem zase spřátelí se svou ženou a budou spolu vycházet. :)

Kristy.Seb
30.01.2022 4 z 5

Žiješ pouze jednou a já ti radím, abys prožil svůj život moudře. Premyslej, co je v životě důležité.

Je to ohromný dar, brát vše, co se člověku stane, s optimismem v mysli a bláznivý svět kolem vnímat s upřímný smyslem pro humor.

Život je prostě život i se všemi prapodivnými zákrutami a zvraty.

Krása je otázkou vkusu. Není ale důležité, jak vypadáte. Důležité je, jací jste uvnitř a jaká rozhodnutí ve svém životě děláte.

Zajímavý příběh. Sice to místy bylo trochu nezáživné. Ale ta hlavní podstata tohoto příběhu, byla skvělá!

MelanieBruno
04.03.2021 4 z 5

Místy mě docela nudila, takové nezáživné. Naštěstí to bylo jen občas a zbytek knihy byl dobrý, zajímavý a vlastně i poučný.

Kniha Jak mi Starbucks zachránil život v seznamech

Autorovy knížky