Jak na choroby a škůdce ekologicky přehled
Bob Flowerdew
Bob Flowerdew, expert s třicetiletou praxi, je proslulý svým ekologickým přístupem a právě tak se staví i k vyčištění zahrádky od nežádoucích nájezdníků. Jako vždy ochotně poradí, jak se zbavit škůdců čistě a bez chemie, nebo - což je ještě lepší - zařídit, aby se k vám vůbec nenastěhovali. Některé postupy jsou důmyslné a nápadité, většina jich vyjde levně a úplně všechny jsou účinné a vyzkoušené. Výsledkem bude krásná zdravá zahrada a bohatá úroda jenom pro vás.... celý text
Literatura naučná Zahrada
Vydáno: 2012 , MetaforaOriginální název:
Simple, Green Pest and Disease Control, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak na choroby a škůdce ekologicky. Přihlašte se a napište ho.
Řada rad autora z této publikace je velice pochybných a jen podmíněně použitelných. O ochraně rostlin před slimáky, škodlivým hmyzem a chorobami se z ní nedozvíte téměř nic. A rozhodně bych od autora jako ekologa čekal, že se bude daleko více věnovat problematice přirozených predátorů, kterou zmiňuje jen okrajově.
Kniha Jak na choroby a škůdce ekologicky v seznamech
ekologie škůdci choroby rostlin
2004 | Velká kniha zeleniny, bylin a ovoce |
2012 | Nepřítel nebo spojenec? |
2011 | Jak na plevel bez chemie |
2011 | Kompost |
2012 | Jak na choroby a škůdce ekologicky |
O šetrnou (ekologickou) ochranu před různými škůdci na ovoci a zelenině se dlouhodobě intenzivně zajímám. Autor nabízí své osvědčené recepty, což je nutno ocenit. Nespoléhám však pouze na jeho rady, rád experimentují a vyhledávám proto i staré dobré "babské rady", které lze najít hlavně v příručkách matky a dcery Brunsových.