Jak pochopit muže přehled
Hauke Brost
Milé dámy, víte, že muži vůbec nejsou složití? Jenom musíte pochopit, na jakém principu fungují.
Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2008 , J. Otto - Ottovo nakladatelstvíOriginální název:
Wie Männer ticken, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak pochopit muže. Přihlašte se a napište ho.
Sic je kniha určena výhradně ženám, ale i mě jako muže dokázala obohatit. Ne však ve smyslu, že bych sám sebe (a muže obecně) pochopil, ale že jsem si více uvědomil rozdíly mezi námi. Muži a ženy se v mnoha ohledech rozchází, ať už myšlenkově, názorově, životním postojem, chápáním druhého a podobně. Nikdy nebudou tvořit dokonalý pár plný porozumění, ale mohou se snažit druhému porozumět a tím si ulehčit trápení. A především o to v případě této knihy jde. Určité věci u mužů zkrátka nelze změnit, či lze, ale "přístupem, kterému muži rozumí". Nelze však informace zde uvedené brát jako styčné, poslouží spíše pro pobavení a uvědomění si, než jako odborné rady k řešení partnerských problémů. S mnoha kapitolami musím souhlasit, autor nemluví z cesty; některé však byly naprosto zarážející a zcestné, až jsem se podivil, že je autor myslí vážně - proto je potřeba brát knihu s nadhledem a ne doslovně. Výtku mám ke zpracování knihy a autorovu občasnému přístupu dělat z muže primitivy, stejně jako nápadnému (až protivnému) zaměření autora proti ženám. Dámy, čtěte, ale nenechte se urazit. :-)
Zábavná kniha plná pravdy. Už se na manžela nezlobím, když chodí čůrat po zahradě :D
Doporučuji všem ženám (ale i mužům).Když nepochopíte, budete alespoň vědět proč........ A v návaznosti naknihu Jak pochopit ženu dodávám - ženu je těžké pochopit, je lepší si zvyknout :)
Kniha Jak pochopit muže v seznamech
2008 | Jak pochopit muže |
2007 | Jak pochopit ženu |
1996 | Mozkový super jogging |
1995 | Mozkový jogging |
Když už se mi kniha dostala do rukou... Přináší vtipný náhled na rozdílnost smýšlení muže a ženy. Bohužel s dost zjednodušeným vysvětlením často hledajícím kořeny v životě v jeskyni. Je fakt, že muž vychází z této knihy jako primitiv, co si jen marně snaží v dnešní době zachovat své chlapské ego. Nicméně problémy, které ve vztazích mezi muži a ženami kniha popisuje, jsou skutečně založené na realitě - muži i ženy skutečně jednají stereotypizovaným způsobem, jaký je v knize popsán. Najdeme se tam všichni a najdeme tam i svůj protějšek.
Knize ubírá na kráse to, že se místy opakují stejné "komické" ilustrace, které mají podtrhovat nešikovnost mužů. A to neustále zjednodušené vysvětlování, proč muž myslí a jedná zrovna takhle. V závěru knihy dostanete i ve stejném duchu psaný návod na spokojené manželství - nechte svého muže být jaký je a zbavte se představy že on vás učiní šťastnou.