Jak poznat psí duši přehled
Rudolf Desenský , Jitka Škápíková
Rudolf Desenský je praktik v oboru psychologie psů, behaviorismu a poruch chování se specializací na výuku lidí v převýchově psů. Zachraňuje psy, kteří jsou kvůli špatnému přístupu svých dosavadních pánů problémoví či nezvladatelní. V této knížce se Rudolf Desenský dělí o zkušenosti, jež má s agresivními či původně nedůvěryhodnými psy, a vysvětluje, jak takové psy zvládnout.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak poznat psí duši. Přihlašte se a napište ho.
Tuto knihu jsem si vzala jako inspiraci. Určitě nesedne každému. Ale... Kniha nenaučí psa poslouchat, ale může páníčkovi otevřít oči a ukázat, co dělá špatně - páníček, ne pes. S panem Desenským nesouhlasím ve všem, ale líbí se mi, že se snaží vše řešit přirozenou cestou a vnímáním konkrétního psa. Obdivuju jeho neotřesitelnou lásku k psům i přes veškerá zranění, která mu způsobili a jeho snahu zachránit a dát druhou šanci těm z nich, kterým tu první jejich původní majitelé vzali. Takže, za mě klobouk dolů před tímto člověkem a i když můžu mít na něco názor jiný, má mé velké uznání. Ke knize se pravidelně vracím já i můj pes, její okousané stránky by mohly vyprávět. 4,5*
To bylo velmi zajímavé čtení. Pan Desenský opravdu rozumí pejskům, dokládají to dlouholeté zkušenosti a můj oblíbený seriál Kočka není pes. Nejvíc rad jsem si vzal z kapitoly o přivolání psa a jak s ním chodit na vodítku. Naopak kapitola o léčitelství a všemohoucích kamenech mě moc neoslovila, proto, 4/5!
„Dokud si vnitřně nemyslíte, že je něco skutečně vážný problém, neřešte ho. Jinak ho sami vytvoříte.“
„Kdybych byl v kontaktu jen se zlými psy, začal bych časem být jako oni. Všechno musí být v rovnováze.“
„Vše začíná u myšlenek psovoda. Pes je totiž obrazem svého pána.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Jak poznat psí duši v seznamech
Skvělá a zajímavá kniha od psího psychologa zabývajícího se převýchovou problémových psů.Úžasný pohled do psí duše. A při vší úctě k autorovi, pana Desenského vnímám spíše jako psa než člověka.