Jak se bavila Praha přehled

Jak se bavila Praha
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130850/jak-se-bavila-praha-130850.jpg 4 3 3

Kniha nás vrací do atmosféry zábavních středisek, typických pražských hospůdek, ale i šantánů a slavných divadelních scén v období od začátku dvacátého století třicátých let. Na 350 dobových fotografií a esejisticky pojatá textová část přesně vystihují tehdejší kolorit Prahy a podobu dynamicky se rozvíjející metropole, která vychovala desítky svérázných umělců, ale vítala mnohé celebrity uměleckého světa. Díky této knize se můžeme seznámit s mnoha místy, která byla před válkou centrem zábavy, ale dnes si je vybavíme už jen díky unikátním dokumentům, které obsahuje tato publikace. ... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak se bavila Praha. Přihlašte se a napište ho.

Gurtha
08.09.2023 2 z 5

Vizuálně pěkná, leč obsahově poměrně nepřehledná kniha - sestává se z různých útržků vzpomínek, nebo spíš výkřiků vypsaných ze starých novin. Tu a tam se objeví shrnutí od autora, ale nic co by text drželo pohromadě. Celkově na mě kniha působí tím dojmem, že si autor udělal radost a nechal si vytisknout své poznámky ve kterých se nikdo jiný než on nevyzná. Jsou sice řazeny jakž takž tematicky, ale obsahově skáčou sem a tam. Nakonec si uvědomíte, že krasné fotky ani neodpovídají textu a jste zcela zmatení. Snad zde někdo najde, co hledá.

Kniha Jak se bavila Praha v seznamech

Autoři knihy