Jak se chtěl stát obr trpaslíkem přehled
Radek Veselý
Obr Buclík není jen tak obyčejný obr. Příliš nevyrostl, a možná i proto se rozhodl opustit ostatní obry a vydat se za dobrodružstvím. Uchvátily ho totiž legendy o trpaslících, které zaslechl od lidí. A aniž by věděl, co nebo kdo je to trpaslík, vše kolem nich mu přijde neuvěřitelné a lákavé. A tak se rozhodl – stane se jedním z nich!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak se chtěl stát obr trpaslíkem. Přihlašte se a napište ho.
Krásné vyprávění a pohodové čtení. Obr Buclík je sympaťák a nebojí se jít za svým snem a chtít si ho splnit. Čekají na něj různá dobrodružství a setkání se zajímavými lidmi, ale i drakem. Jak to nakonec celé dopadne? Čtěte a uvidíte - věřím, že dětem se bude kniha jistě líbit a to nejen kvůli příběhu, ale i hezkým ilustracím.
Moc krásně psaná pohádka o tom, jak si jít za svým snem a nevzdát se ho jenom kvůli tomu, že ostatním to přijde nemožné a směšné. Hezké ponaučení na závěr: " Nezáleží na tom, jak vypadáme, ale na tom, co se skrývá uvnitř nás. " :-)
Knižní novinky (21. týden)
19.05.2019
Kniha Jak se chtěl stát obr trpaslíkem v seznamech
Knihu hodnotím jako průměrnou - neurazí, ale ani nenadchne. Jde spíše o epizodické vyprávění - obr cestuje, potkává různé bytosti a stejně rychle je a zase opouští (aniž by měly nějaký zásadní význam pro pozdější děj, psychologie postav je plytká), nakonec dojde k trpaslikům a je konec. Neměl jsem pocit, že by musel hlavní hrdina během své cesty překonávat nějaké velké překážky, sáhnout si na dno svých sil nebo se pořádně hecnout a něco doopravdy dokázat.
Na druhou stranu je v knize mnoho kladných postav (i loupežník je vlastně správný hodný chlap, který loupí jen v důsledku tíhy vnějších okolností), poskytujících dětem pozitivní vzory chování.
Oceňuji také hezké ilustrace a zpracování knihy.