Jak se dělá galerie přehled
Martin Vaněk , Ondřej Chrobák , Rostislav Koryčánek
Druhé rozšířené vydání.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak se dělá galerie. Přihlašte se a napište ho.
Skvělé ilustrace! Doporučuji především dětem, které zajímá umění nebo se jednou chtějí hlásit na umělecké školy. Moc pěkné zpracování.
Jak se dělá galerie je přesně o tom, co má obsaženo v názvu. Dozvídáme se co galerie ukrývají, kdo v nich pracuje, co všechno obnáší organizování výstavy, prostě a jednoduše - jak to v takové galerii chodí po všech směrech. Musím uznat, že velkou přidanou hodnotou jsou v tomto případě ilustrace, které jsou propracované do detailů.
Kniha Jak se dělá galerie v seznamech
Kniha je krásná, po grafické stránce rozhodně vydařená. Po faktické stránce se mi zpracování líbí, přibližuje základní terminologicky celkem hravě.
Někdy mi však text přišel kostrbatý, hůře pochopitelný. Pro příklad - záhadou pro mě byla formulace "Františkovo muzeum Brno, 1817. V naší republice si většinu prvenství připisuje Praha. Výjimkou není ani druhé nejstarší muzeum v českých zemích, založené císařem Františkem I." Zní to, jako by druhé muzeum vzniklo v Praze.