Jak se kamarádí s kočkou přehled
Aida Brumovská
Dominik je kluk z pražského činžáku. Často pobývá v malém domku u rybíka Hamráku, kde bydlí babička s dědou a taky pes Ferda. Jakpak se Ferda smíří s tím, že Dominik přinese do malého domku nalezené kotě? Může se vůbec pes kamarádit s kočkou? Z Dominika a kočky Lízinky se stanou nerozluční kamarádi. Prožívají spousty dobrodružství, mají svá tajemství, o kterých ví už jen pes Ferda. Lízinka s Ferdou mají zase svá tajemství. To nevětší Dominikovo a Lízinčino tajemství se prozradí až na Kanárských ostrovech. Dozví se někdy někdo o tajemství Lízinky a dlouhonohého sivého kocoura Fernanda z Kanárských ostrovů? Čtenáři knížky určitě a možná i Ferda.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak se kamarádí s kočkou. Přihlašte se a napište ho.
Predcitala jsem ji synum, hodne jsme se u toho nasmali. Kluci vzdy po 10 strankach tvrdili, ze je to nefer, ze uz museji jit spat. Obcas jsme si povidali, zda by bylo i v dnesni dobe pribeh zazit. Vlastne ano, jen by kocka urcite neprosla na letisti detektory. Asi tyden po precteni knizky jsem cetla v novinach, ze v Americe pri kontrole na letisti objevili v kufru jednech manzelu jejich kocku, ktera se schovala do poloprazdneho kufru urceneho pro privezeni narozeninoveho daru. Nastesti tatinek te pani si pro kocku na letiste prijel a urednici to vzali s humorem. Takze doporucuji!
Už je to hodně let, co jsem tuto knížku četla, ale stále si pamatuji, jak se mi jako dítěti líbila.
Kniha Jak se kamarádí s kočkou v seznamech
1991 | Příběhy od Pavoučího kamene |
2002 | Láska s vůní tymiánu |
2001 | Láska má jméno Satan |
1999 | Život bez psa - Život pod psa |
1995 | Jak se kamarádí s kočkou |
Osudová knížka, neboť místa, kde se odehrává, se prolínají našimi životy úplně náhodou. Ještě tedy musíme letět na ty Kanáry:-). Nicméně celkově je to roztomilé, jen to tak nějak plyne, a najednou to končí dost náhle. Jistě, že u tohoto druhu je těžké říct, kde to má končit, ale trochu mi přijde, že je to náhle utnuté.
Ilustrací to má mnoho a pro milovníky Akt X bude úsměvné, že kluk Dominik má oči komplet černé, jako by byl zasažen mimozemským virem:-), zatímco zvířata mají bělmo.