Jak se máme chovati přehled
Jaroslav Hašek
Dvanácti původními dřevoryty vyzdobený a typograficky upravený Jarmilou Dubskou jako studijní práci v ateliéru prof. F. Muziky na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze soubor dobrých rad - jak se chovati doma, na ulici, v úřadech, v obchodech, v divadlech, na aeorplanu a na fotballových zápasech. Tento třetí neprodejný tisk byl vydán jako prémie pro Klub přátel výtvarného umění za rok 1960.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak se máme chovati. Přihlašte se a napište ho.
"Taktnost nám velí, abychom se v úřadech nikomu nevnucovali."
Hašek není zrovna můj šálek kávy, ale tahle knížečka nemůže nepobavit. K tomu důstojné vybavení grafickou úpravou a půvabnými ilustracemi - dřevoryty.
Kniha Jak se máme chovati v seznamech
"Podplácení úřednictva musí se dít způsobem naprosto taktním. Peníze vložíme do růžové obálky, aby to činilo dojem, že jde o milostné dobrodružství. "
"Tluče-li talíře nebo láhve, hází je na koberec, aby tlumil rámus a neuváděl do zoufalství dolejší nájemníky. Bydlí-li nad sklepem, může ovšem talíře házet na podlahu přímo, zjistiv předem, nešel-li někdo do sklepa pro uhlí."
Zábavné čtení na dvacet minut, které si čas od času otevřu. Velmi milý humor.