Jak se navždy zbavit paniky, úzkosti a strachu přehled
Klaus Bernhardt
Miliony lidí na světě trpí nějakým typem úzkostné poruchy a ze všeho nejvíc touží vrátit se co nejrychleji do normálního života. Klaus Bernhardt představuje nový způsob terapie úzkosti, který cíleně využívá procesy zpracování informací probíhající v našem mozku. Jednoduchá, snadno pochopitelná cvičení tak většině pacientů trpících úzkostmi a panickými atakami umožní již po několika málo týdnech návrat do života bez paniky a úzkosti.... celý text
Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika Zdraví
Vydáno: 2022 , CPressOriginální název:
Panikattacken und andere Angststörungen loswerden!: Wie die Hirnforschung hilft, Angst und Panik für immer zu besiegen
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak se navždy zbavit paniky, úzkosti a strachu. Přihlašte se a napište ho.
Návody, které autor v knize nabízí, rozhodně stojí za vyzkoušení, takže bych knihu s několika výhradami doporučila dál. Velkým nešvarem je, že každá informace je v knize zopakována nejmíň desetkrát (zřejmě, aby autora pochopil i člověk po lobotomii). Hodně mi vadilo, že autor shazuje práci jiných terapeutů a přesvědčuje čtenáře, že jeho cesta je ta jediná správná. Takových spasitelů už tu bylo.
Listopadové knižní novinky (5. - 11.11.)
05.11.2018
Kniha Jak se navždy zbavit paniky, úzkosti a strachu v seznamech
2018 | Jak se navždy zbavit paniky, úzkosti a strachu |
2022 | Jak neztratit chuť do života |
2019 | Panické ataky, čo sa vám snažia povedať? |
2022 | Ako sa zbaviť depresie a syndrómu vyhorenia? |
Úplně se mi nedařilo s autorem souznít. Poněkud mi u něho splývaly pojmy úzkosti a panické poruchy, z jeho podání mám pocit, že všichni ostatní terapeuti jsou nemožní a hloupí, protože nepochopili to, čemu on sám (novinář) dávno porozuměl. Nebudu zpochybňovat jeho způsoby pomoci, k tomu kompetentní nejsem, a některé z nich v praxi určitě vyzkouším.
Pokud by autor nevystupoval jako egocentrický "odborník na úzkosti", zpochybňující veškeré doposud platné a účinné metody (např. zakázat dechové techniky při pociťované panice/úzkosti, i když jsou na tom založeny veškeré svépomocné manuály, aplikace), možná bych jeho myšlenky dokázala akceptovat snadněji.