Jak se plaší smrt (2006) | Databáze knih

Jak se plaší smrt přehled

Jak se plaší smrt
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/27338/jak-se-plasi-smrt-27338.jpg 5 91 91

Liška líčí život skupiny našich stíhacích letců za druhé světové války na letišti ve Whitehillu, a to jak vzrušujících okamžicích vzdušných soubojů, kdy o životě rozhodují zlomky vteriny a vítězí ten kdo lépe zvládl zbraň, tak i ve chvílích odpočinku.

Romány Válečné Literatura česká
Vydáno: , Naše vojsko

Jak se plaší smrt, 1983

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak se plaší smrt. Přihlašte se a napište ho.

Capek77
předevčírem 5 z 5

Nečekala jsem, že tuto knihu přečtu na jeden zátah. A už vůbec ne, že mě zasáhne tak hluboko. Ale přesně to se stalo. Jak se plaší smrt není jen příběh o životě a smrti, je to kniha o všem mezi tím – o strachu, odvaze, smíření a hlavně o tom, jak moc si vážíme života, když cítíme, že nám protéká mezi prsty.

ivousekk
04.07.2024 5 z 5

Vynikající a velice silné vyprávění. Neskutečné, co vše ti kluci dokázali, co obětovali. Nedovedu si představit, že by se tak zachovali jejich dnešní vrstevníci neustále přilepení k mobilům a řešící kraviny. Připravte si kapesníky, je to hodně emotivní.
Zpracování ČRO opět výborné.

dasa6360
25.06.2024 5 z 5

Nemohu začít jinak než hlubokou poklonou. Antonínu Liškovi se touto knihou podařilo prokázat čest všem stíhačům RAF. Ačkoliv jsou jména pozměněná, vše se zakládá na reálných událostech. A rozhodně nemusíte mít strach, že by se jednalo o suché líčení historických reálií. Naopak, jde o živé vyprávění, které vás vtáhne do děje.

Během vyprávění mi všichni kluci přirostli k srdci, prožívala jsem s nimi strach, zoufalství, radost i silné pocity bratrství a sounáležitosti. Nejednou mi šel mráz po těle. Když pak přišel o život Zábran (poté, co ho dal všanc při záchraně kamarádů bombardérů), Zlesák a Bor, i slzička ukápla (joo, možná jsem bábovka, ale je mi to fuk).

Moc mě mrzí, co se s letci stalo po komunistickém převratu. Že byli stavěni mimo službu, propouštěni z práce (jako pan Liška) nebo dokonce vězněni a mučeni.

Kniha Jak se plaší smrt v seznamech

v Mé knihovně107x