Jak se stát Britem přehled

Jak se stát Britem
https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85779/bmid_jak-se-stat-britem-85779.jpg 4 37 37

Spisovatel George Mikes (1912-1987) ve svých úsporných, ale vtipných povahopisných črtách, postihuje svéráz života v Anglii stejně, jako kdysi se o totéž pokusil Karel Čapek v Anglických listech. V knize se dozvíme o zvláštních britských zálibách, od hovorů o počasí a stání ve frontách po hru v kriket a autor nás provede všemi nástrahami, jaké tam čekají na člověka, který přišel odjinud a usiluje o přijetí do vybrané společnosti těch opravdových Britů. ... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , Albatros (ČR)

How to be a Brit, 1986

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak se stát Britem. Přihlašte se a napište ho.

Boogie007
09.11.2019 3 z 5

Milé, vtipné čtení, které bych si asi víc užila, pokud bych byla blíže (osobně) seznámena s britským prostředím. Tak by to získalo nějaký bodík navíc.

luciekla
09.09.2018 4 z 5

Mam rada knihy George Mikese, svym zpusobem mi trochu pripominaji Karla Capka. Tuto knihu mi pred lety doporucila moje anglicka kamaradka a musim uznat, ze jsem se u knihy dobre bavila a prislo mi, ze spousta veci v knize je stale aktualni i v dnesni dobe.

tsal
31.05.2014 2 z 5

Hodně oddychová četba, kterou doporučuji číst spíše s přestávkami. Při delším čtení se vám začnou eseje spíše zajídat a nudit vás, což je u humorné knihy trochu smutné. Nejvíce mě bavila první předválečná/válečná část, která měla šmrnc. Ten se později začal trochu ztrácet.

Kniha Jak se stát Britem v seznamech

George Mikes