Jak spadnout přes palubu přehled
Emmy Abrahamson
Humorný příběh o záchraně rodiny, jejíž členy by člověk občas nejradši zabil. Když vás rodiče pojmenují Jacqueline Coco Marilyn, jako by do vás vkládali naděje, že v životě dokážete něco ohromného — třeba že zvládnete přemluvit svou tvrdohlavou mámu, aby s vámi vyrazila na plavbu po Středozemním moři. To se vám povede. A na lodi chcete uskutečnit svůj plán: jí dohodíte přítele a vy si v lehátku na palubě oddechnete od dětí, manžela i všech otravných povinností. Čeká vás přepych a pořádná dávka Řecké Radosti® — co by se mohlo pokazit? ––– Slunce žhne, výlety vedou nudní průvodci a program na lodi je trapný… Ovšem knihu si náramně užijete. — Dagens Nyheter Tahle knížka se výborně hodí do houpací sítě — při čtení se mi její příběh v duchu přehrával jako film a já jsem uvažovala, jak dlouho bude trvat, než ho někdo opravdu zfilmuje. — Borås Tidning... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , HostOriginální název:
Hur man blir slängd överbord, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak spadnout přes palubu. Přihlašte se a napište ho.
Odpočinková kniha, která mě utvrdila v tom, že jet na dovolenou na výletní "zbrusu novou" loď není nic pro mě ;-)
První půlka mi přišla slabší, závěr to nakonec na ty 4 hvězdy vylepšil. Líbilo se mi, že je to kniha, která "stojí nohama na zemi", nemá potřebu idealizovat, dramatizovat a přesto jsem si čtení užila.
"..svoji rodinu si nevybíráme. Zvolit si můžeme pouze to, jak s ní zacházíme a jak spolu vycházíme. Protože rodiny jsou plné problémů. Nikdy nebudou dokonalé. Rodina je jako staré zrezivělé auto, které podědíte spolu s pytlem blech, ale to auto pořád jezdí, chvílemi vám taky dělá radost, chvílemi se díky němu cítíte šťastnějí i bezpečněji."
Uteč, dokud můžeš, a další knižní novinky (4. týden)
22.01.2023
Kniha Jak spadnout přes palubu v seznamech
2022 | Jak se zamilovat do muže, který žije v křoví |
2023 | Jak spadnout přes palubu |
Skvělá odpočinková kniha. Hlavní hrdinka tráví čas se svojí matkou na výletní lodi. Jede tam s plánem matku s někým seznámit, ale také s tím, že se se svým manželem nechá po příjezdu zpět rozvést.
Příběh je plný různých trapasů.
Čtení akorát na dovolenou a člověk nemusí být zrovna na výletní lodi v Řecku.