Jak to tedy je se sexualitou? přehled
Pilar Migallón Lopezosa , Mercedes Palop Botella , Caterina Marassi Candia , José R. Díaz by Morfa
Tituly z edice, do které patří i tato knížka, jsou nejen ideálními pomocníky pro tatínky, maminky a vychovatele, ale jsou hlavně určeny pro samotné holky a kluky od 6 let. Za pomoci jednoduchých textů přiměřených jejich věku a názorných kreseb je přirozeně a spontánně seznamují s pojmy spojenými se sexualitou. Knížka, kterou právě držíte v ruce, vyvrací některé pomýlené představy, které se týkají sexuality, ale také otevírá témata, jako jsou sebeuspokojování či předcházení nebezpečí sexuálního obtěžování. Naučte se za pomoci této publikace komunikovat s dětmi o sexualitě přirozeně! Nabídněte jim srozumitelné a pravdivé informace!... celý text
Erotika Psychologie a pedagogika
Vydáno: 2013 , Svojtka & CoOriginální název:
Verde o mentira? La Sexualida., 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak to tedy je se sexualitou?. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Jak to tedy je se sexualitou? v seznamech
sexuální výchovaAutoři knihy
španělská Mercedes Palop Botella
španělská Caterina Marassi Candia
španělská José R. Díaz by Morfa
španělská
Knížka je moc pěkně ilustrovaná, vše je nenásilně podáno, žádné učebnicové stereotypy. Myslím si, že by knížka mohla být i pro mladší děti 6-ti let. Kniha neobsahuje nejen stránku sexuality, ale třeba i odmítnutí cizího člověka, když chce dítě někam doprovodit nebo mu něco nabízí.
V tomto díle naleznete jak se má dítě vyrovnat, jak dítěti pomoci, když se mu někdo kvůli něčemu směje.
Jsou tu i ony nešťastné věty, co říkávají rodiče dětem, když si sahají tam, kam by si dle některých rodičů sahat neměli a ono vysvětlení, že to není pravda atd.
Za mě skvělá moderní knížka, s kterou se člověk nemusí bát, že se jeho dítko bude cítit špatně, když takovou knížku dostane a bude si ji číst, nebo když ji bude číst společně s rodiči.