Jak to vidí Milo přehled

Jak to vidí Milo
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/230440/mid_jak-to-vidi-milo-230440.jpg 4 117 117

Obyčejný devítiletý kluk? To tedy Milo rozhodně není. Je kromobyčejný. Čím to, že vidí mnohem víc než jeho vrstevníci? Mnohem víc než jeho rodiče? Milo trpí vzácnou oční vadou, kvůli níž sice postupně slepne, ale současně také vidí věci, kterých si ostatní vůbec nevšimnou. Vidět víc ho učí prababička, na kterou se po odchodu otce upne a která pro změnu nemluví. Ta jednou zrána podpálí kuchyň a za trest se stěhuje do domova důchodců. Milo si při svých návštěvách začne všímat jistých podivností. Spolu s kuchařem Tripim a svým prasátkem Hamletem, které mu tatínek zanechal doma namísto sebe, se pouští do pátrání, jehož cílem je odhalit tajemství domova důchodců a usvědčit zlotřilou sestru Thornhillovou! Tento na první pohled bláznivý debut britské autorky je mnohem víc než jen příběh o malém klukovi. Je to příběh o rodině – o té, do které jsme se narodili, a o té, kterou tvoříme –, je to příběh o světě a o lásce, o toleranci a předsudcích, o ochotě poslouchat a slyšet, vidět, všímat si a chápat. Milo nám svým neposkvrněným a upřímným pohledem na svět ukazuje vše, co my přes svou narůstající zaslepenost vidět nemůžeme.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Mladá fronta
Originální název:

What Milo Saw, 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak to vidí Milo. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (30)

clouds
02.08.2021

Příjemná kniha, která se dotýká řady témat - zdravotní handicap, péče o starého člověka v rodině, uprchlictví, nedobré podmínky starých lidí v domovech. Určitě je fajn, když se i nad těmito tématy děti zamýšlí. Ale řekla bych, že kniha rozhodně není určena devítiletým dětem, Milo se chová tak na 15, V některých případech přejímá dokonce zodpovědnost dospělých. V knize je výborně podáno jak zdravotně handicapovaní vnímají svět ostřeji, s větší citlivostí pro detaily, také jsou empatičtější a přijímají řadu signálů šestým smyslem. Přesně takový je Milo. Učit bychom se od něj měli všichni. Doporučuji k přečtení hloubavějším a citlivějším dětem 14+.

Aranel15
29.01.2021 5 z 5

Tuto knihu už mám doma pár let a vůbec se mi do ní nechtělo, ale nakonec mě dokázala mile překvapit. Byla velmi poutavá, i když její druhá část byla trochu smutná. A navíc toužím také po takovém prasátku ????


juliesze
23.07.2020 4 z 5

Jestli hledáte knihu, která vás pohladí na duši, je příjemná, milá, a zcela nenáročná, tak určitě sahněte po tomto titulu. Hlavní myšlenka celého díla tkví v tom, že se lidé nechtějí/nenamáhají se podívat na malé důležité detaily. Příjemné rozptýlení, které není ani trochu patetické, absurdní, nesmyslné nebo banální.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jak to vidí Milo v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených162x
ve Čtenářské výzvě28x
v Doporučených17x
v Knihotéce87x
v Chystám se číst99x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech1x