Jak to všechno bylo, pane Werichu? přehled
Igor Inov (p)
Unikátní kniha je vůbec první a v tomto rozsahu a podobě pravděpodobně jedinou monografií o Janu Werichovi. V knize o umělci, s nímž se spřátelil, podal autor rovněž obraz činnosti Osvobozeného divadla od jeho počátků až po zánik na konci první republiky a vytvořil živé portréty Jiřího Voskovce, Jaroslava Ježka a Jindřicha Honzla. Velmi cenné jsou i výklady o Werichově působení v emigraci a o jeho herecké, ředitelské a spisovatelské činnosti po návratu domů. První vydání.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak to všechno bylo, pane Werichu?. Přihlašte se a napište ho.
Pěkná kniha
Kdyby byl naživu Jaroslav Hašek, zajel bych za ním ... a řek bych mu: "pane Hašku, když si čtu ve vašem Švejkovi, jsem hrdý na to, že jsem váš krajan."
Kniha Jak to všechno bylo, pane Werichu? v seznamech
Tato kniha se mně dostala do ruky náhodou, ale rozhodně nelituji. Místy mně odstavce, zabývající detailním rozborem uměleckých směrů z pohledu různých spisovatelů i lidí kolem divadla, připadaly poněkud zdlouhavé. Takových míst je však opravdu jen pár. Kniha velice realisticky sleduje celý Werichův život a častokrát jeho vlastními slovy hodnotí tvorbu i osobnosti, s nimiž se potkal či pracoval. Stejně tak můžeme vidět proměny doby a prostředí, v němž se ty které události odehrály, přičemž všechny události kniha dává do vzájemných souvislostí. Na čtivém stylu psaní je rozhodně poznat, že autor měl s Werichem velice blízký vztah.