Jak vzniká divadelní hra, Jak se dělá film přehled

Jak vzniká divadelní hra, Jak se dělá film
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145106/jak-vznika-divadelni-hra-jak-se-dela-film-145106.jpg 5 32 32

Causerie Jak vzniká divadelní hra a Jak se dělá film je třetí a druhá číst triptychu, který ještě s causerií Jak se dělají noviny vyšly v knižním souboru pod společným názvem Jak se co dělá.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak vzniká divadelní hra, Jak se dělá film. Přihlašte se a napište ho.

chovanec
21.09.2024 4 z 5

Zejména mě z této knihy zaujalo, že divadelní autoři tehdy dostávali tantiémy = finanční odměna vyplácená ze zisku. Čapkovo psaní mě místy hlasitě rozesmálo.

tittanie
03.11.2023

Čapek je můj oblíbený autor, takže jej čtu velice ráda, ale co mi vadí, jak nakladatelství vydávají jedno dílo ve více vydání. Třeba konkrétně Jak se co dělá, Jak se dělají noviny, Jak se dělá film, Jak vzniká... no je toho celkem 6 vydání a přitom je to pořád to samé.
Ale knihy od Čapka jsou prostě skvělé.

willy9203
17.03.2023 5 z 5

Miluji Čapkův smysl pro humor a jeho schopnost nadsázky. A toto dílko velmi příjemně pohladí. Když si budete chtít na jedno odpoledne odpočinout od světa, rozhodně správná volba.

Kniha Jak vzniká divadelní hra, Jak se dělá film v seznamech

Karel Čapek
česká, 1890 - 1938