Jak žít naplno přehled
Arnold Bennett
Kniha srozumitelným způsobem odpovídá na věčný lidský problém s nedostatkem času. Kniha nabízí snadno následovatelný návod k plnému využití času běžného dne a tím nás vede ke splnění našich životních snů a přání.
Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2011 , AnahitaOriginální název:
How to Live on 24 Hours a Day, 1910
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak žít naplno. Přihlašte se a napište ho.
Vynikající útlá knížečka, nebo možná spíš essay (nevím, proč je v čr taková tendence překládat jen kousky celku). I když je to práce víc než sto let stará, dnes není o nic méně aktuální. Bennett humorným a moudrým způsobem tne do živého a na těch pár stránkách nabízí mnoho inspirace a zamyšlení. Lidi dnes neumí ani vypnout, ani zapnout. Rozhodně stojí nejen za přečtení, ale i za aplikování. Nebude to snadné.
Tato kniha je velmi útlá, ale skrývá v sobě perly moudrosti. Ne každému musí sednout, místy na mě působila trochu zvláštně, nicméně když si ji přečtete, určitě neuděláte chybu.
Kniha Jak žít naplno v seznamech
1961 | Londýnský antikvář |
1959 | Anna z Pětiměstí |
2011 | Jak žít naplno |
1947 | Hotel Imperial |
1928 | Povídačka 2 |
Ačkoliv je na knížce samozřejmě znát, že vyšla už před sto lety a v jiném kulturním prostředí (např. odkazy na literární díla, kterou nejsou dnešnímu českému čtenáři známá), nabízí cenné rady a zamyšlení, která jsou nadčasová. Útlá, ale moudrá knížka, která určitě stojí za přečtení. Doporučuji.
(Z knížky jsem si pořídila výpisky na dvě stránky, pokud by snad měl někdo zájem, ráda pošlu e-mailem).