Jako jed přehled
Karel Zídek
Inženýr Pavel Hnyk, svědomitý vedoucí investičního oddělení stavebního úřadu, žije v dlouholetém, poměrně spokojeném manželství s právničkou Alicí, která si je dobře vědoma jeho slabosti pro půvaby jiných žen. Oběma táhne na padesátku, mají dvě dospívající děti a jejich život probíhá klidně, s nádechem stereotypu. To všechno se ovšem změní ve chvíli, kdy podnik zřídí oddělení, které má koordinovat spolupráci se slovenskými firmami. Jeho vedoucí se stane mladá Slovenka Julka Tomčányová. Pavel i všichni jeho kolegové jsou mladou energickou ženou okouzleni. Julka však má slabost zejména pro Pavla a svou přízní se nijak netají...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jako jed. Přihlašte se a napište ho.
Taková praštěná kniha i film. Ale v dobrém slova smyslu. I po létech má svoje kouzlo, které pohladí.
Vynikající psychologická knížka o manželské nevěře a zamilovaném "muži v přechodu". Kdysi se mi hrozně líbil film. Ta píseň, stará Praha a vinárničky, kde jsem také sedávala... Viděla jsem ho mnohokrát a podívám se znovu....Knihu můžu určitě doporučit. Možná Vám řekne i víc, než film.
Kniha Jako jed v seznamech
nevěra zfilmováno milostné romány psychologické romány krize středního věku manželská krize
1977 | Oznamuje se láskám vašim |
1982 | Jako jed |
1988 | Na Labi stával člun (Dvě balady labské) |
1998 | Šelmy se vracejí |
V tomto případě se mi více líbil film.