Jako obvykle jsem hledal nějakou třetí cestu: S Pavlem Baršou o myšlení, politice a jeho intelektuálních životech (2025) | Databáze knih

Jako obvykle jsem hledal nějakou třetí cestu: S Pavlem Baršou o myšlení, politice a jeho intelektuálních životech přehled

Nehodnoceno

Hodnotit lze až po vydání.

https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/557610/bmid_jako-obvykle-jsem-hledal-nejakou-treti-cestu-s-pavlem-b.jpg 0 0 0

Narodil se do komunistické rodiny, v osmdesátých letech působil v kruzích alternativní kultury, po roce 1989 pomáhal u nás etablovat obory politologie a mezinárodních vztahů. Vedle toho vždy komentoval aktuální politické i globální dění a psal knihy, v nichž do českého prostředí často jako jeden z prvních vnášel témata jako multikulturalismus, feminismus nebo postkolonialismus. Pavel Barša byl a je v životě mnohým — věřícím komunistou, muzikantem, hospodským intelektuálem, akademickým kompradorem, imaginárním židem, politickým filozofem… Je však především výrazným a originálním myslitelem, který už několik dekád ovlivňuje tuzemskou intelektuální scénu. Když tedy knižní rozhovor s Pavlem Baršou líčí minulé i současné podoby jeho života, zároveň s nimi mapuje i vývoj politického a společenského myšlení v Česku, globální krizi liberalismu nebo výzvy, které s sebou přinášejí geopolitické konflikty či klimatická změna.... celý text

Kniha ještě nevyšla. Má být od 25.04.2025

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jako obvykle jsem hledal nějakou třetí cestu: S Pavlem Baršou o myšlení, politice a jeho intelektuálních životech. Přihlašte se a napište ho.

Zatím zde není žádný komentář.

Kniha Jako obvykle jsem hledal nějakou třetí cestu: S Pavlem Baršou o myšlení, politice a jeho intelektuálních životech v seznamech

Autoři knihy

Matěj Metelec