Jako z románu přehled

Jako z románu
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541466/bmid_jako-z-romanu.jpg 4 12 12

Kendall Holidayová tráví páteční večer přesně tak, jak chce: s hlavou zabořenou do pikantního románu, zatímco má noční směnu v univerzitní knihovně. Ví, že mohla s kamarádkami strávit víkend plný opileckého hýření, ale má ráda čas pro sebe, a tak si namlouvá, že se neschovává, když se ztrácí na stránkách smyšlených romancí. To se však změní, když se v knihovně objeví kapitán basketbalového týmu Vincent Knight – se zraněným zápěstím, špatnou náladou a naléhavou potřebou nějaké poezie. Kendall se najednou vrhá do vlastního románku – ale v reálném životě je ke šťastnému konci zapotřebí mnohem víc pravdy než knižních klišé.... celý text

Toto vydání knihy ještě není v prodeji. Má být od 04.10.2024
Literatura světová Dívčí romány
Bude vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Night Shift, 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jako z románu. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

Anna195
26.08.2024 4 z 5

Po mnohých negatívnych recenziách som sa po pravde aj obávala, čo ma bude čakať. Ale mne sa to v celku páčilo. Je niečo, čoho by som uvítala viacej a niečoho zase menej (o tom si prečítajte nižšie), ale nebola to vôbec katastrofa.

Na začiatku si treba uvedomiť, že tento titul je skôr pre mladšie ročníky, takže nečakajte drámy “dospeláckeho sveta, je to skôr oddychové čítanie. Inak mne osobne sa to aj veľmi dobre a rýchlo čítalo.

Keďže je to titul pre mladšie ročníky má to väčšiu dávku svojej naivity, čo mne nevadilo, skôr to pôsobilo autentickejšie, predsa k ich veku to patrí. A keďže máme na scéne basketbalistu a knihomolku, tak tu máme troška odlišnejšie svety, čo je ďalšie plus. Kendall aj Vincent ma spolu bavili, môže sa zdať, že sú obaja odlišní, ale neskôr zistíte, že ich mnohé spája. Spolu začali objavovať čaro vzťahu a to ma najviac bavilo, hlavne mi prišli obaja dosť reálni.


Čo mi obzvlášť imponovalo bolo, keď aj nastal v príbehu nejaký problém či nedorozumenie, neriešil sa prehnane zdĺhavo, ale postavy spolu komunikovali a mnohé veci si vysvetlili, čo oceňujem. V mnohých knihách mi komunikácia medzi postavami veľakrát chýba, ale tu s tým Vincent ani Kendall nemali problém. Prvé dve tretiny ma veľmi bavili boli tam tie krásne začiatky, prvé iskry a city, nejaké to nedorozumenie, skvelá komunikácia, ale potom sa jedna scéna riešila niekoľko kapitol, čo ma už aj prestalo baviť. Asi tu bola pre mňa tá zásadná chyba. Skôr by som po vyriešení daného nedorozumenia očakávala, že nám autorka dopraje viac zásadnejších vzťahových chvíľ, než len rozťahanú scénku na niekoľko kapitol. To je to jediné, čo mne prekážalo. Inak som si čítanie užívala.

nina3905
27.07.2024 3 z 5

Uffff, priveľké očakávania, ktoré zostali nenaplnené. Autorka ma svojou knihou nezaujala, bolo to nemastné-neslané čítanie.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jako z románu v seznamech

v Přečtených11x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce49x
v Chystám se číst46x
v Chci si koupit21x