Stavba Jalny přehled
Mazo de la Roche
Romantická 16ti dílná rodinná sága kanadských přistěhovalců líčí život na farmě Jalna, vybudované první generací rodiny Whiteoaků.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stavba Jalny. Přihlašte se a napište ho.
Nepřehledné odněkud někam plují , poznávají plno lidi ( v hlavě z postav začínám mít guláš ). Snad to napraví druhy díl.
Hodnocení se pohybuje mírně nad třemi hvězdami - jasný úvod do rodinné ságy, spousta jmen a vztahů (bez toho se to prostě nastartovat nedá), postavy, jejichž role v příběhu se dá zatím odhadnout, téměř absence popisů a charakteristik. Lehké letní čtení, ale jako výplň na cesty dobré! Přečtu si i další pokračování.
Kniha Stavba Jalny v seznamech
v Mé knihovně | 32x |
1991 | Stavba Jalny |
1993 | Jalna |
1992 | Jitro na Jalně |
1992 | Jaro na Jalně |
1992 | Mary Wakefieldová |
Je to moje dávná srdcovka. Kupovala ji kdysi moje babička, četla ji i máma, já mockrát... všechny díly. Postavy znám zpamětí. Nyní, po letech, jsem znovu knihu otevřela - jak ji budu vnímat novým pohledem, kdy už nás po 89. roce pustili ven a umím si všechno líp představit... vidím děj i vše okolo trochu jinak, ale stará láska nerezaví... Jen mi jdou na nervy obrázky na obálce, ty se mi hodně nelíbí.